Ce spune Guvernul despre schimbarea lui Dodu: Abateri de la legea protecţiei datelor cu caracter personal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a spus, joi, că Corpul de control al premierului a depistat la nivelul conducerii Secretariatului de stat pentru Revoluţionari abateri de la legea protecţiei datelor cu caracter personal.

347 afișări
Imaginea articolului Ce spune Guvernul despre schimbarea lui Dodu: Abateri de la legea protecţiei datelor cu caracter personal

Ce spune Guvernul despre schimbarea lui Dodu: Abateri de la legea protecţiei datelor cu caracter personal

Mihai Constantin a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, de ce a fost schimbat din funcţie Mihai Dodu.

„Controlul făcut de către Corpul de control al prim-ministrului la Secretariatul de stat pentru revoluţionari, daţi-mi voie să-l numesc aşa generic, era programat. Făcea parte din programul anual de control, programat pentru trimestrul IV 2023. El nu a venit ca o consecinţă a unui context actual. Acele concluzii intermediare ale Corpului de control au arătat anumite abateri legislative ale fostei, deja, conduceri a acelui Secretariat de stat, care au fost un temei pentru manifestarea unor prerogative ale premierului, de înlocuire a acelei organizaţii. (...) Am avut acces la aceste concluzii intermediare. Pot să vă dau generic doar că este vorba de abateri de la legea protecţiei datelor cu caracter personal”, a spus Mihai Constantin.

Corpul de control a şi sesizat Autoritatea naţională pentru protecţia datelor cu caracter personal, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

USR l-a acuzat joi pe premierul Marcel Ciolacu că „îşi foloseşte funcţia pentru a-şi rezolva problemele personale din dosarul de fals revoluţionar, înlocuind de la şefia Secretariatului de stat pentru revoluţionari pe cel care i-a refuzat titlul de luptător cu rol determinant, titlu care i-ar aduce şefului PSD numeroase beneficii”.

„Marcel Ciolacu este un impostor. Un revoluţionar de carton care mânjeşte memoria luptătorilor din 1989 pentru libertate în schimbul unor bani şi terenuri din partea statului. Nu există nicio dovadă a vreunei fapte de vitejie a premierului Ciolacu la Revoluţie. La această concluzie a ajuns şi Secretariatul pentru revoluţionari, condus la acea dată de Mihai Dodu. Ce a urmat după decizie? Mai întâi, Ciolacu a încercat intimidarea lui Mihai Dodu, iar acum l-a demis din funcţie. Îşi apără impostura într-un stil mafiot. Îi execută din funcţie pe toţi cei care nu închid ochii. În locul oamenilor demni sunt aduşi apropiaţii de partid veniţi să execute ordinele”, a spus Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Secretariatul de stat pentru Revoluţionari trebuie să fie condus de un om integru şi competent, fără legături de partid, astfel încât instituţia să poată face lumină cu adevărat în miile de dosare ale unor falşi revoluţionari, susţin reprezentanţii USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici