Ceremonia de validare a lui Băsescu în funcţia de preşedinte are loc, miercuri, la CCR

Ceremonia de validare a alegerii lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României are loc, miercuri, la sediul Curţii Constituţionale.

30 afișări
Imaginea articolului Ceremonia de validare a lui Băsescu în funcţia de preşedinte are loc, miercuri, la CCR

Ceremonia de validare a lui Băsescu în funcţia de preşedinte are loc, miercuri, la CCR (Imagine: Bogadn Maran/Mediafax Foto)

Evenimentul este programat să înceapă la ora 10.00.

BEC a anunţat, miercuri, rezultatul alegerilor prezidenţiale, precizând că, la scrutinul din 6 decembrie, Traian Băsescu a obţinut 5.275.808 de voturi valabil exprimate, în timp ce contracandidatul său, Mircea Geoană, a avut 5.205.760 de voturi în favoarea sa.

PSD a reclamat Curţii Constituţionale fraudarea alegerilor prezidenţiale, solicitând anularea scrutinului din 6 decembrie.

Vineri, în urma analizării documentelor depuse de PSD, Curtea Constituţională a solicitat BEC reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora.

BEC a constatat că din buletinele de vot declarate nule un număr de 2.247 sunt valabil exprimate, dintre acestea 1.260 fiind în favoarea lui Traian Băsescu, iar 987 de voturi fiind pentru Mircea Geoană. Dintre cele 863 de buletine de vot declarate nule în secţiile de votare din străinătate la al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor, membrii Biroului Electoral pentru secţiile din străinătate au predat la Biroul Electoral Central 861 de buletine de vot nule. În urma verificării, membrii BEC a constatat că 91 dintre acestea erau buletine de vot valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 19 pentru Mircea Geoană.

Curtea Constituţională a respins, luni, cele trei contestaţii ale Partidului Social Democrat şi ale Partidul Conservator privind desfăşurarea alegerilor prezidenţiale şi a validat alegerea lui Traian Băsescu pentru un nou mandat ca şef al statului.

Şedinţa celor două Camere ale Parlamentului în cadrul căreia Traian Băsescu va depune jurământul pentru noul mandat de preşedinte urmează să aibă loc la 21 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici