Cezar Preda, despre alegerile din PDL: Schimbi calul şi vezi cum poate să meargă diligenţa!

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda consideră că, dacă la PDL se face o schimbare pe care o aşteaptă partidul sau societatea, "creşterea este inevitabilă", el făcând o comparaţie cu aşezarea cailor la diligenţă şi comentând că trebuie schimbat calul din faţă pentru a vedea cum merge trăsura.

471 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda, despre alegerile din PDL: Schimbi calul şi vezi cum poate să meargă diligenţa!

Cezar Preda, despre alegerile din PDL: Schimbi calul şi vezi cum poate să meargă diligenţa! (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Întrebat, la RFI, dacă se aşteaptă la o creştere în sondaje a PDL după Convenţia Naţională, Cezar Preda a răspuns: "Mă aştept. Eu nu sunt adeptul acelei teorii care spune «domnule, dar ce, Blaga n-a fost în echipă? şi n-are mai mult decât Boc». Nu contează. La o diligenţă când pui caii, calul din faţă trage, restul merg cum le dictează calul din faţă. Schimbi calul şi vezi cum poate să meargă diligenţa! Dacă faci o schimbare pe care o aşteaptă partidul sau societatea, creşterea e inevitabilă! Eu simt că ne trebuie o schimbare, fără să avem ceva personal de reproşat premierului Emil Boc. Din punctul meu de vedere e un tip corect şi cinstit, dar vin momente când te gândeşti că ar trebui să faci o schimbare".

Cezar Preda a precizat totodată că nu va mai candida la postul de secretar general dacă Vasile Blaga pierde cursa pentru şefia partidului.

"Sunt trei moţiuni. Este o competiţie reală, nu este aşa, o mimare de competiţie. Funcţia de secretar general nu este o simplă opţiune personală. Aici este un gentlemen's agreement cu cel care candidează la preşedinţie, care îşi doreşte ca mână dreaptă un om cu care lucrează. Dacă nu câştigă Vasile Blaga, eu îmi voi retrage candidatura de la secretar general, pentru că, în general, în toate partidele secretarul general este mâna dreaptă a preşedintelui", a afirmat vicepreşedintele PDL, potrivit sursei citate.

"Partidul Democrat Liberal, când intră în competiţie, păi intră în competiţie internă, nu face blaturi. Dacă noi am dat drumul unei competiţii în interior, păi jucăm, nu stăm să mimăm o dispută. Avem dispute, ele au şi excese, ele vor fi trecute până la urmă sub pagina istoriei politice", a mai spus la RFI Cezar Preda.

Vicepreşedintele democrat-liberal vrea ca PDL să-şi afirme latura populară, nu cea liberală. "Eu nu discut despre liberalismul partidului meu, eu sunt într-un partid popular. Partidul Popular European, al cărui membru suntem nu o să ne mai permită să jucăm pe sârmă cu liberalism în aripi, eu ştiu, în extreme sau în curente. Ori suntem populari ori nu suntem populari! În moţiunea lui Emil Boc se vorbeşte de economia liberală de piaţă, profit pentru profit. Păi dar nu discutăm! Popularii au o economie socială de piaţă. Iată o diferenţă majoră. Dacă nu înţelegem că trebuie să ne pliem clar pe politicile europene consacrate, că avem nevoie de sprijin de la partenerii noştri din Europa, în familia cărora am intrat, înseamnă că noi încă mai facem politică de Dâmboviţa şi facem ba aşa, ba aşa, cum ne convine şi nu e corect. Nu este o politică liberală politica PDL, este o politică populară. Dacă Emil Boc doreşte continuarea unei politici liberale, asta-i altceva", a continuat el.

De asemenea, Preda a susţinut că Emil Boc "este încă premierul României datorită echipei lui Blaga".

Cezar Preda este un susţinător al lui Vasile Blaga la alegerile interne din 14 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici