Cezar Preda: E foarte posibilă colaborarea cu UNPR, deşi liderul UNPR nu mai vrea să mai audă de noi

Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat joi că "este foarte posibilă" o colaborare între PDL şi UNPR, deşi preşedintele UNPR, Ion Vasile, declara, după anunţul lui Preda de a candida la şefia Consiliului Judeţean, că "nu vrea să mai audă de el".

181 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: E foarte posibilă colaborarea cu UNPR, deşi liderul UNPR nu mai vrea să mai audă de noi

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax foto)

Cezar Preda a declarat, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că nu exclude în acest moment o reluare a colaborării cu UNPR.

"Bineînţeles că se mai poate colabora cu UNPR. N-am făcut nicio declaraţie belicoasă, nu am considerat că aveam de făcut cadouri în politică. Sunt oameni de vreo 20 de ani în politica asta modernă cu ghilimele, care sunt obinsnuiţi să primească cadouri, eu n-am primit şi nu fac cadouri în politică. În rest e foarte posibilă colaborarea. Să vină să discutăm, să construim, dar am înţeles de la preşedintele UNPR că nu vea să mai audă, să mai discute cu noi. Poate şi-o reveni. N-am închis niciodată subiectul. E partenerul nostru de coaliţie la nivel guvernamental. Poţi să închizi o treabă personală, dar am alte probleme mult mai importante decât să mă gândesc la supărările unora sau nemulţumirile lor. Eu n-am trădat niciodată. Poate era o dorinţă personală a senatorului Ion Vasile, nu protocol scris şi parafat pe undeva", a afirmat Cezar Preda.

Săptămâna trecută, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, şi-a anunţat candidatura la Consiliul Judeţean Buzău, candidatura fiind aprobată în unanimitate de membrii Biroului Permanent Judeţean al partidului. Preda adăuga că dacă va fi cazul va încheia cu UNPR un pact de neagresiune politică pe timpul campaniei electorale, însă fără a susţine un candidat al acestei formaţiuni politice.

Ulterior, liderul UNPR, senatorul Ion Vasile a declarat că Cezar Preda a încălcat o înţelegere făcută la Buzău, dar şi la Bucureşti prin care liderul PDL Buzău trebuia să candideze la Primăria Buzău, iar Vasile la Consiliul Judeţean Buzău. Totodată, Ion Vasile a declarat că din acel moment, orice legătură între PDL şi UNPR s-a rupt şi nu este dispus să încheie cu formaţiunea democrat-liberală nici măcar acel pact de neagresiune despre care vorbea Cezar Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici