Cezar Preda: Funeriu este doar un vehicul care a dus Legea educaţiei către promulgare

Liderul PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că Daniel Funeriu este "doar un vehicul care a dus Legea educaţiei către promulgare", adăugând, în acest context, că "nu întotdeauna cei mai deştepţi sunt şi cele mai bune vehicule în a duce un lucru dintr- un punct în altul".

22 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Funeriu este doar un vehicul care a dus Legea educaţiei către promulgare

Cezar Preda: Funeriu este doar un vehicul care a dus Legea educaţiei către promulgare (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Democrat-liberalul a dat startul, miercuri, la Buzău dezbaterilor publice pe trei proiecte legislative la care a lucrat în ultima vreme: obligativitatea introducerii uniformelor şcolare la clasele 1-8, interzicerea accesului minorilor în unităţi de alimentaţie publică de duminică până joi după ora 21.00 şi modificarea regulilor privind achiziţiile de suplimente alimentare pentru elevi în cadrul programului guvernamental demarat în şcoli.

Pentru ca Preda să poată pune pe tapet proiectele în cauză, democrat-liberala Florina Stoian, inspector şcolar general al ISJ Buzău, a convocat, miercuri după-amiază, directorii de şcoli din întreg judeţul.

Unul dintre profesorii nemulţumiţi de starea sistemului de învăţământ l-a intrebat pe deputatul buzoian de ce a fost instalat la şefia Ministerului Educaţiei tocmai Daniel Funeriu, "om din afara sistemului", în condiţiile în care PDL are mulţi oameni din care ar fi putut face selecţia. Preda a răspuns: "Funeriu este doar un vehicul care a dus Legea educaţiei către promulgare, nu întotdeauna cei mai deştepţi, cei mai dotaţi, cei mai minunaţi sunt şi cele mai bune vehicule în a duce un lucru dintr-un punct în altul. Domnul Funeriu va rămâne omul care a dus legea la promulgare".

La întâlnirea convocată, miercuri, de conducerea ISJ Buzău au venit iniţial câteva sute de directori de şcoli, însă o parte dintre aceştia au ales să plece la un moment dat, constatând "caracterul politc" al reuniunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici