Cezar Preda: Nu a existat decizie PDL de susţinere a votului negativ la adresa lui Leonard Orban

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu a existat nicio consultare a europarlamentarilor PDL cu conducerea partidului şi "nici o decizie a PDL de susţinere a votului negativ la adresa lui Leonard Orban".

249 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Nu a existat decizie PDL de susţinere a votului negativ la adresa lui Leonard Orban

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nu există nici o consultare a europarlamentarilor cu conducerea PDL şi nici o decizie PDL de susţinere a acestui vot negativ la adresa lui Leonard Orban. Nu ştiu cu cine s-au consultat, dar de la PDL nu au primit o asemenea responsabilizare. Cred că trebuie să explice clar dacă a fost vot personal", a precizat Cezar Preda.

Orban a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, el primit 14 voturi "împotrivă" şi 12 voturi "pentru".

Orban, fost ministru chiar în Guvernul PDL, a fost umilit "din prostie" din cauza unui ordin politic transmis europarlamentarilor democrat-liberali, care au venit special în locul unor parlamentari PPE şi i-au convins şi pe alţii să voteze împotriva acestuia, a afirmat premierul Ponta.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre candidatura lui Leonard Orban pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, după ce acesta a primit aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a Parlamentului European.

Cătălin Ivan, liderul delegaţiei de europarlamentari ai PSD şi membru al Comisiei respective, a declarat, pentru MEDIAFAX, că grupurile socialist şi liberal au votat favorabil lui Orban, însă voturile împotrivă au venit din partea popularilor europeni, printre aceştia numărându-se şi unii europarlamentari români de la PDL.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, pentru MEDIAFAX, că votul negativ al popularilor europeni la audierea lui Leonard Orban se explică prin faptul că PPE nu agreează de principiu candidaturile guvernamentale, adăugându-se şi impresia proastă a popularilor faţă de Guvernul Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici