Cezar Preda: PNL cere demisia lui Dragnea. Induce ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice

PNL a cerut, vineri, demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în urma deciziei definitive a ÎCCJ, afirmând că menţinerea acestuia în funcţie induce în spaţiul public ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice de forţă cum sunt partidele politice.

704 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: PNL cere demisia lui Dragnea. Induce ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice

Cezar Preda: PNL cere demisia lui Dragnea. Induce ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

"PNL solicită demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în urma unei decizii definitive dată de o instanţă din România. Menţinerea în funcţie a domnului Dragnea induce în întreg spaţiul public ideea că, în România, infractorii pot conduce instituţii de forţă, precum sunt partidele politice", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

PNL consideră că fiecare minut în care Liviu Dragnea rămâne la conducerea PSD "creează în întreaga Europă şi în lumea democratică certitudinea că, în România, democraţia este în regres".

"Nu este o soluţie care vizează persoana domnului Dragnea, ci funcţia pe care domnia sa o ocupă. În opinia PNL această incompatibilitate trebuie să înceteze imediat", a mai spus liberalul.

Preda a subliniat că morala şi legea trebuie să se "îmbine" cu demnitatea de parlamentar, întrebat dacă liderul PSD ar trebui să îşi dea demisia şi din Camera Deputaţilor.

"Dorinţa noastră este de a nu compromite pluripartidismul din România", a conchis Cezar Preda.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanţă, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici