Chelaru: În septembrie-octombrie se poate organiza referendumul privind revizuirea Constituţiei

Senatorul PSD Ion Chelaru a declarat, vineri, că referendumul privind revizuirea Constituţiei va putea fi organizat la sfârşitul lunii septembrie-începutul lui octombrie şi că va propune Congresului partidului adoptarea unei rezoluţii privind consultarea mai largă în cadrul procesului constituţional.

252 afișări
Imaginea articolului Chelaru: În septembrie-octombrie se poate organiza referendumul privind revizuirea Constituţiei

Chelaru: În septembrie-octombrie se poate organiza referendumul privind revizuirea Constituţiei (Imagine: Shutterstock)

Chelaru a spus, la Atelierul de lucru al PSD privind revizuirea Constituţiei, că specialiştii din PSD au lucrat de doi ani şi jumătate şi au finalizat un proiect de revizuire a Constituţiei, dar că nu l-au făcut public deoarece au considerat că acesta se poate îmbunătăţi de la mediul academic, de la alţi specialişti.

El a spus că la sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie se poate organiza referendumul pentru validarea Constituţiei, arătând că acesta nu este un proces uşor.

Chelaru a arătat că este necesară separarea mai bună a competenţelor şi întărirea puterii celor două Camere ale Parlamentului.

El a spus că trebuie consolidată ideea reprezentării Senatului pe regiuni, că statutul Senatului trebuie să fie acela de Cameră superioară şi este necesar ca multe dintre atribuţii să fie duse la Senat.

Chelaru a mai arătat că trebuie găsite soluţii pentru limitarea traseismului politic, adăugând că nu este posibil ca voinţa poporului să fie una, iar după o jumătate de an să fie alta şi să se dărâme şi guverne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici