Chiuariu: Băsescu e supărat că i s-a luat jucăria de a suspenda miniştri liberali

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, susţine că poate să înţeleagă supărarea preşedintelui Traian Băsescu pentru că "i s-a luat jucăria de a suspenda miniştri liberali" şi că nu mai poate aplica "singura lege pe care domnia sa o cunoaşte: legea bunului plac".

1 afișare
Imaginea articolului Chiuariu: Băsescu e supărat că i s-a luat jucăria de a suspenda miniştri liberali

Chiuariu: Băsescu e supărat că i s-a luat jucăria de suspenda miniştri liberali

"Ceea ce-l deranjează, de fapt, pe domnul Băsescu este că noua Comisie va fi formată din judecători independenţi şi profesionişti" şi că "nu mai poate face circ, nu mai poate organiza o mascaradă, nu mai poate lua măsuri abuzive, fără să le justifice în faţa opiniei publice", arată ministrul Tudor Chiariu, într-un comunicat remis presei, vineri.

Potrivit ministrului, în faţa unui raport profesionist şi imparţial, Băsescu "nu va mai putea aplica singura lege pe care domnia sa o cunoaşte: legea bunului plac".

"Eu nu pot fi în conflict de interese, pentru că interesul meu ar fi fost să fiu evaluat de o Comisie în care eu numeam trei membri din cinci, adică majoritatea. Schimbând această regulă şi instituind o comisie imparţială, numită de un organism independent de Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii, eu am acţionat împotriva interesului meu personal", explică ministrul Justiţiei.

Chiuariu subliniază că Băsescu, prin declaraţiile de vineri dovedeşte încă o dată că "lupta împotriva corupţiei" este numele pe care îl dă războiului personal împotriva Guvernului, "care îşi continuă mandatul în ciuda protocoalelor secrete pe care preşedintele le încheie cu PSD".

"Domnul Băsescu, care ne dă lecţii despre conflictul de interese, nu a observat că în fosta comisie, era unul dintre subordonaţii săi, un consilier prezidenţial. Oare acesta nu era în conflict de interese atunci când era chemat să se pronunţe în cauzele unor miniştri liberali, asupra cărora domnul preşedinte se năpusteşte ori de câte ori are ocazia?", susţine Chiuariu.

În opinia ministrului, împotriva a ceea ce susţine Băsescu, nu există un blocaj al Comisiei.

"În cel mult 30 de zile, noua Comisie va fi numită şi îşi va relua atribuţiile. Numai orbirea determinată de ura sa constantă faţă de liberali îl împiedică să vadă că vechea comisie era o improvizaţie, în care oameni care n-au călcat niciodată în calitate de avocat sau magistrat într-un tribunal, erau chemaţi să analizeze dosare complexe", a mai spus ministrul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici