Chiuariu l-a informat pe Tăriceanu că ia în calcul posibilitatea demisiei - surse

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, l-a informat, săptămâna aceasta, pe premierul Tăriceanu că ia în calcul posibilitatea demisiei, el trimiţând la Guvern un document în care prezintă un astfel de gest ca pe o consecinţă a eşecului în ceea ce priveşte adoptarea Ordonanţei de modificare a Legii ANI.

1 afișare
Imaginea articolului Chiuariu l-a informat pe Tăriceanu că ia în calcul posibilitatea demisiei - surse

Chiuariu l-a informat pe Tăriceanu că ia în calcul posibilitatea demisiei - surse

În document Chiuariu anunţa că intenţionează să-şi înainteze demisia în cursul săptămânii, arătând că mai sunt câteva proiecte la Ministerul Justiţiei pe care ar dori să le finalizeze.

Surse ministeriale au declarat pentru MEDIAFAX că Chiuariu afirma în documentul citat că s-a angajat în faţa Comisiei Europene că România va adopta modificările la Legea ANI care au fost respinse de Senat şi aprecia situaţia drept un semnal negativ privind voinţa politică a Parlamentului în ceea ce priveşte lupta anticorupţie.

Ministrul a amintit că ordonanţa de modificare a Legii ANI retrimisă, luni, de Senat Comisiei juridice, este al treilea act normativ respins sau modificat de Parlament împotriva recomandărilor Comisiei Europene, celelalte două fiind Ordonanţa DIICOT şi Ordonanţa de modificare a Codului de procedură penală.

El considera votul din Senat unul împotriva controlului averilor frauduloase.

Senatorii au decis, luni, la propunerea grupului PSD, să retrimită la Comisia juridică Ordonanţa de modificare a Legii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Ordonanţa stabileşte că face obiectul legii averea dobândită în mod "nejustificat" în timpul mandatului, cu condiţia existenţei unei diferenţe de 10.000 de euro între valoarea declarată şi valoarea reală. PSD susţine ca termenul de "nejustificat" să fie înlocuit cu "ilicit".

Sursele citate afirmă că, joi, premierul a avut o discuţie cu Chiuariu pe acest subiect, iar Guvernul a decis, în şedinţa din aceeaşi zi, să adopte o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Legii ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici