Cine ar putea deveni preşedintele Comisiei Europene. Bulgăroaica Kristalina Georgieva, CEO al Băncii Mondiale, ar putea ocupa poziţia, după negocieri la summitul de la Sibiu

Kristalina Georgieva, CEO al Băncii Mondiale, ar putea deveni următorul preşedinte al Comisiei Europene, conform Bloomberg, care citează surse apropiate discuţiilor purtate de liderii europeni la summit-ul de la Sibiu.

930 afișări
Imaginea articolului Cine ar putea deveni preşedintele Comisiei Europene. Bulgăroaica Kristalina Georgieva, CEO al Băncii Mondiale, ar putea ocupa poziţia, după negocieri la summitul de la Sibiu

Kristalina Georgieva, CEO al Băncii Mondiale, ar putea deveni preşedintele Comisiei Europene

Funcţia este una dintre cele trei de top care vor fi discutate în următoarele luni, alături de cea de guvernator al Băncii Centrale Europene şi cea de şef al Consiliului European.

Guvernele au intrat în perioada aceasta într-o cursă pentru a propune oameni în acele poziţii, iar liderii europeni au discutat la summit-ul de la Sibiu posibilitatea ca Georgieva să urce la conducere, fiind una dintre favorite.

Procesul de selecţie se va accelera după alegerile europarlamentare de săptămâna viitoare, iar liderii vor începe să îşi reducă lista şi să stabilească principalele variante la următorul summit, în Bruxelles pe 28 mai.

Georgieva a ocupat poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi a fost comisarul pentru Buget în perioada 2014-2016.

Ea s-a alăturat Băncii Mondiale în 1993 şi a ajuns la conducerea instituţiei în 2017. Din luna aprilie ea lucrează sub conducerea preşedintelui David Malpass

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici