Cine este Victor Costache, propus în Guvernul Orban pentru a-i lua locul Sorinei Pintea la Ministerul Sănătăţii

Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătăţii, are 45 de ani, este chirurg cardiovascular, autor al mai multor premiere în domeniul chirurgiei endovasculare, specializat în Franţa. Medicul conduce un spital privat în Sibiu şi este consilier al lui Ludovic Orban pe probleme de sănătate.

5879 afișări
Imaginea articolului Cine este Victor Costache, propus în Guvernul Orban pentru a-i lua locul Sorinei Pintea la Ministerul Sănătăţii

Cine este Victor Costache, propus în Guvernul Orban pentru a-i lua locul Sorinei Pintea la Ministerul Sănătăţii

Victor Costache are 45 de ani, este chirurg cardiovascular şi director medical al unui spital privat din Sibiu. Mulţi ani a profesat în Franţa, unde s-a şi specializat, devenind specialist în Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică.

Costache a terminat Facultatea de Medicină de la Iaşi şi a urmat un rezidenţiat la Toulouse, în Franţa.

S-a întors în ţară, iar din 2013, după ce devenise membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Caradiovasculară, conduce secţia de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică a spitalului privat din Sibiu şi este profesor la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” Sibiu şi coordonator doctoranzi.

Costache este membru PNL de la începutul anului 2019 şi este şi consilierul preşedintelui PNL Ludovic Orban pe probleme de sănătate.

Acesta este şi autorul mai multor premiere medicale naţionale şi internaţionale în chirurgia endovasculară: primul anevrism toracic rupt tratat endovascular din România, prima protezare mitrală endoscopică cu tehnologie RAM din lume şi record mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortică tratat endovascular.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici