Ciolacu critică Guvernul PNL pentru ratingul de ţară: „Cele mai negre previziuni s-au adeverit”

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit”, scrie preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, după ce agenţia de rating Standard & Poor's a menţinut ratingul de ţară al României.

1702 afișări
Imaginea articolului Ciolacu critică Guvernul PNL pentru ratingul de ţară: „Cele mai negre previziuni s-au adeverit”

Ciolacu arată spre Guvernul PNL după ratingul de ţară: Cele mai negre previziuni s-au adeverit

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a băgat-o PNL - pe NEGATIV! Şi cu perspectivă de înrăutăţire!”, scrie Ciolacu.

Acesta întreabă „Unde este măreaţa creştere economică în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriţi de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investiţiile străine care, de fapt, fug din România?!”.

„Niciunde! Singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII?? Guvernarea PNL-PDL a aruncat ţara în haos, austeritate şi şomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent şi sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!”, răspunde tot el.

Agenţia de rating Standard & Poor's a menţinut ratingul de ţară al României. Decizia reprezintă un vot de încredere pentru investitorii care se uită la Româna ca destinaţie de investiţie. Analiştii S&P cred că economia va scădea cu 5,5% în 2020.

Agenţia de rating Standard & Poor's a menţinut acelaşi rating pentru România (BBB-/A-3), precum şi perspectiva negativă asupra economiei.

„Am afirmat ratingul, având în vedere datoria publică şi datoria externă relativ scăzute ale României. Credem că România va avea capacitatea de a absorbi nivelul de deteriorare a economiei pe care îl aşteptăm pentru 2020. (…) Deşi credem că actuala politică fiscală ar putea încuraja deciziile politice de creştere a pensiilor publice în luna septembrie, vedem în continuare riscuri semnificative. Mai exact, peisajul politic şi alegerile din decembrie nu oferă vizibilitate asupra a ceea ce urmează să se întâmple în economie”, se arată în raportul S&P.

Totodată, analiştii S&P prognozează o scădere economică de 5,5% în 2020 (faţă de prognoza de dinainte criza coronavirusului, de 3,5% creştere economică). Estimarea este mai pesimistă decât cea a Guvernului, care crede că economia va scădea cu 1,9% în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici