Ciolacu, despre pensii: Suntem primul guvern care face şi indexare şi recalculare în acelaşi an

Acesta este primul guvern care face şi indexare şi recalculare în acelaşi an, spune premierul Marcel Ciolacu despre majorarea pensiilor. Condiţia, adaugă el, este ca legea să fie adoptată în Parlament până pe data de 20 noiembrie.

350 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre pensii: Suntem primul guvern care face şi indexare şi recalculare în acelaşi an

Premierul a mulţumit ministrului Muncii şi PNL pentru finalizarea noii legi a pensiilor.

„Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care aşteaptă de ani de zile acest lucru. Este o lege care aduce echitate în sistem, pensii egale muncă şi contribuţii egale. Astfel pensiile vor creşte anul viitor de două ori, prima dată la 1 ianuarie prin indexarea cu 13,8 % şi a doua oară la 1 septembrie în urma finalizării procesului de recalculare conform legii. Suntem primul guvern care face şi indexare şi recalculare în acelaşi an, avem însă o condiţie de îndeplinit, să reuşim să adoptăm această lege în Parlament până pe data de 20 noiembrie”, spune Marcel Ciolacu.

El a făcut fac apel către toţi miniştrii implicaţi în procesul de avizare „să trateze cu prioritate această lege, pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp”.

„Ştiţi foarte bine că renegocierea PNRR în privinţa eliminării pragului de 9,4 % din PIB pentru pensii depinde de adoptarea acestei legi până pe 20 noiembrie şi nu aş vrea ca din cauza unor blocaje, mai ales în Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate sau şi mai grav pensionarii români să aibă pensiile îngheţate cum au trecut unii în PNRR, până în 2070”, încheie premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici