Ciolacu: Dîncu sub nicio formă nu s-a referit la o cedare teritorială din partea Ucrainei

  • Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că a discutat cu Vasile Dîncu luni dimineaţă: „Am avut anumite explicaţii. (...) Mi-a spus că sub nicio o formă nu s-a referit la o cedare teritorială din partea Ucrainei”.
  • El spune că urmează să discute şi cu premierul Nicolae Ciucă.
329 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Dîncu sub nicio formă nu s-a referit la o cedare teritorială din partea Ucrainei

„Urmează să am această discuţie cu dl. prim-ministrul”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că luni dimineaţă a vorbit cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

„Am avut anumite explicaţii. (...) Mi-a spus că sub nicio o formă nu s-a referit la o cedare teritorială din partea Ucrainei. În orice conflict, ştim cu toţii, se închide cu o negociere. Din punctul meu de vedere, suntem departe de a se închide acest conflict!”, adaugă Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă şi Vasile Dîncu, au discutat, luni, la Palatul Victoria, despre „calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniştrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles şi calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, transmite purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a ajuns, luni dimineaţă, la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă afirma joi că îl aşteaptă pe Vasile Dîncu să revină în ţară pentru a avea „o discuţie cât se poate de deschisă” despre declaraţiile potrivit cărora şansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

„Îl aştept pe dl. ministru Dîncu să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este o opinie a guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect”, spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă îl va remania pe Vasile Dîncu.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre declaraţiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, care ar fi spus că singura şansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când şi cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a declarat Iohannis.

USR a depus o solicitare la Biroul Permanent pentru ca ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să fie chemat la Camera Deputaţilor, pentru a da explicaţii cu privire la „declaraţiile recente prin care amplifică propaganda rusească şi aduce prejudicii parteneriatelor României cu UE şi NATO”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici