Ciolacu, firmelor italiene: Veniţi să investiţi în România pentru că veţi avea numai de câştigat

Veniţi să investiţi în România pentru că veţi avea numai de câştigat, este semnalul dat de premierul Marcel Ciolacu firmelor italiene.

279 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, firmelor italiene: Veniţi să investiţi în România pentru că veţi avea numai de câştigat

Ciolacu, firmelor italiene: Veniţi să investiţi în România pentru că veţi avea numai de câştigat

„Italia este al doilea partener comercial al României. Avem semnale că statisticile oficiale vor arăta că schimburile comerciale bilaterale au depăşit 20 de miliarde de euro în 2023, un nou record. În acelaşi timp, observ cu satisfacţie că românii de aici au ajuns pe locul doi într-un clasament al străinilor care îşi deschid afaceri în Italia, cu zeci de mii de firme şi întreprinderi individuale. În plus, mai multe companii româneşti importante au investit în Italia în ultimii ani: Banca Transilvania, Digi, Bitdefender sau UiPath, toţi lideri în domeniile lor de activitate”, spune Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Italia.

Premierul afirmă că se află la Roma pentru a da un semnal puternic şi către firmele italiene.

„Veniţi să investiţi în România, pentru că veţi avea numai de câştigat! Mediul de afaceri italian prezent deja în România contribuie la dezvoltarea economică a ţării noastre. Chiar zilele trecute am fost la un şantier naval cu acţionariat italian unde lucrează 4000 de oameni şi am fost impresionat de modul şi condiţiile de lucru. Dorim să folosim şi mai mult know-how-ul din Italia şi să realizăm un transfer de competenţe şi cunoştinţe în aşa fel încât competitivitatea economică a ambelor state să crească şi să dezvoltăm cât mai multe iniţiative comune. Într-o anumită măsură, antreprenorii din România şi din Italia ne-au luat-o înainte, iar noi trebuie să ne propunem să întărim aceste legături economice şi să facilităm acoperirea mai multor pieţe”, adaugă premierul român.

El menţionează că, în prezent, există multe proiecte comune de o importanţă strategică.

„În zona transporturilor şi construcţiilor, în materie de energie sau în domeniul apărării, există un potenţial semnificativ pe care dorim să îl valorizăm. De aceea, miniştrii de resort au discutat intens fiecare problematică în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru întărirea cooperării noastre”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici