Ciolacu, întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune şi reforme

Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, o întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune şi reforme. „România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE”, precizează el.

75 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune şi reforme

Ciolacu, întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune şi reforme

„România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE. Această premieră istorică a fost salutată astăzi la Bucureşti de Comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El a avut, marţi dimineaţă, o întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune şi reforme.

„Doamna Comisar ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităţilor administrative şi să gândim pe mai departe programe de specializare economică şi tehnologii din ce în ce mai sofisticate, pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată”, încheie Ciolacu.

Fondurile UE din exercitiul 2014-2020 au fost alocate de România pentru Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Operaţional Infrastructura Mare, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, Programul Operaţional Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Capacitate Administrativă şi Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Printre obiectivele acoperite se numără consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării, îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor, a sectorului agricol (în cazul FEADR) şi a sectorului pescuitului şi acvaculturii (pentru FEPAM), sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, protecţia mediului, promovarea sistemelor de transport durabile, sprijinirea mobilităţii forţei de muncă, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei, investiţiile în educaţie şi consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici