Ciolacu laudă Biserica Ortodoxă Română: liantul care păstrează vie identitatea noastră naţională

104 afișări
Imaginea articolului Ciolacu laudă Biserica Ortodoxă Română: liantul care păstrează vie identitatea noastră naţională

Ciolacu laudă Biserica Ortodoxă Română: liantul care păstrează vie identitatea noastră naţională

Premierul Marcel Ciolacu a participat, duminică seara, la ceremonia dedicată Zilei românilor de pretutindeni.

„Indiferent de locul unde vă aflaţi, indiferent de planurile pe care le aveţi de a vă reîntoarce sau nu acasă, un lucru este cert: fără tradiţiile româneşti, fără valorile şi obiceiurile româneşti, nu am fi putut vorbi astăzi de românii de pretutindeni. Vă mulţumesc pentru tăria de care aţi dat dovadă! Ştiu că nu vă este uşor, mai ales la început, că de multe ori, atunci când eşti singur, departe de familie, printre străini, Dumnezeu este unicul sprijin. Într-adevăr, Biserica, prin preoţii săi, prin munca extraordinară pe care aceştia o fac, ţin comunitatea unită. Ştiu că în afară de familie, copiii români născuţi în diasporă au ocazia să audă limba română doar în bisericile româneşti. De aceea, mulţumesc Bisericii Ortodoxe Române, pentru că, de-a lungul timpului, a fost şi va rămâne liantul care păstrează vie, oriunde în lume, identitatea noastră naţională, respectul faţă de limbă, cultură şi credinţele noastre”, a spus premierul în finalul discrusului său.

Dincolo de lucrurile pe care trebuie să le facă guvernanţii pentru diasporă, Ciolacu spune că este de datoria Guvernului să-i convingă pe români să nu mai plece în căutarea unui trai mai bun peste hotare.

„Este dureros când văd că media de vârstă a comunităţii româneşti în Italia, Spania sau Anglia este de 31-32 de ani. Nu există formule magice. Singura cale pentru a ne ţine copiii în ţară este să continuăm să creştem salariile, să îmbunătăţim serviciile publice, să dezvoltăm infrastructura. Pe scurt, să creştem nivelul de trai”.

Premierul a anunţat că, până la sfârşitul acestui an, românii vor putea circula pe aproximativ jumătate din Autostrada Moldovei, regiunea istorică din care au plecat la muncă în străinătate cei mai mulţi români.

Ciolacu a menţionat şi sumele alocate educaţiei şi sănătăţii, dezvoltarea serviciilor medicale şi de învăţământ, etc.

„România de astăzi este total schimbată faţă de România de acum zece ani. E drept, integrarea în Uniunea Europeană a fost şansa acestei ţări de a se dezvolta la un nivel fără precedent. Fără Europa, fără fondurile europene, fără libertatea de mişcare şi de muncă, România ar fi rămas încremenită în timp şi în subdezvoltare, iar românii ar fi avut de suferit”, a spus Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
români,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici