Ciolacu: România va continua să asigure securitatea alimentară a Iordaniei

România va continua să asigure securitatea alimentară a Iordaniei, aşa cum s-a angajat încă de la începutul războiului din Ucraina, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu preşedintele Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei, Faisal Akif Al-Fayez.

273 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: România va continua să asigure securitatea alimentară a Iordaniei

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Ciolacu i-a mulţumit miercuri preşedintelui Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei, Faisal Akif Al-Fayez, pentru implicarea ţării sale în sprijinirea repatrierii cetăţenilor români din Sudan.

„Suntem recunoscători să avem parteneri ca Iordania, care la nevoie dau dovadă de solidaritate. Acest fapt reprezintă o dovadă în plus a legăturilor solide dintre statele şi popoarele noastre”, a spus Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că România trebuie să dezvolte şi mai mult această relaţie şi crede că următorul pas ar trebui să fie în direcţia unui parteneriat strategic în domeniul agriculturii.

„Crearea unui centru de desfacere a produselor agricole româneşti în Zona Economică Specială a portului Aqaba sau creşterea exporturilor tradiţionale de cereale şi animale, la schimb cu sporirea importurilor de îngrăşăminte iordaniene sunt oportunităţi pe care trebuie să le punem în practică în perioada următoare”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că România va continua să asigure securitatea alimentară a Iordaniei, aşa cum s-a angajat încă de la începutul războiului din Ucraina.

„Astăzi, 90 la sută din importurile anuale de grâu ale Iordaniei sunt din România. Şi vom continua să fim alături de partenerii noştri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici