Ciolacu şi Ponta au bătut palma. Ce prevede protocolul semnat între ei

Liderii PSD, Pro România, ALDE, PER şi PPUSL au semat un protocol care are ca scop „îndeplinirea condiţiilor legale de organizare şi desfăşurare a referendumului de demitere a Primarului Sector 1, Clotilde Marie Brigitte Armand”.

14763 afișări
Imaginea articolului Ciolacu şi Ponta au bătut palma. Ce prevede protocolul semnat între ei

Ciolacu şi Ponta au bătut palma. Ce prevede protocolul semnat între ei

Preşedinţii PSD, ProRomânia, ALDE, PPUSL şi PER, respectiv Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Daniel Olteanu, Daniel Ionaşcu şi Dănuţ Pop, au semnat un protocol de colaborare care are ca scop „îndeplinirea condiţiilor legale de organizare şi desfăşurare a referendumului de demitere a Primarului Sector 1, Clotilde Marie Brigitte Armand”.

Liderii formaţiunilor politice îşi propun o participarea cât mai numeroasă a locuitorilor Sectorului 1 la referendum, pentru a asigura cvorumul legal şi monitorizarea procesului de organizare şi desfăşurare a referendumului, precum şi semnalarea opiniei publice şi organelor competente a oricăror nereguli atât cu privire la procesul de votare, cât şi la cel de numărare a voturilor, „astfel încât rezultatul final să reprezinte voinţa alegătorilor exprimată prin vot”.

Primarului Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, i se reproşează, printre altele, „modul în care a fost acaparată în septembrie 2020 administraţia publică locală - Primăria Sectorului 1 Bucureşti, care arată clar că la alegerile locale pentru alegerea primarului sectorului 1, candidatul URSPLUS a coordonat o acţiune de influenţare a rezultatului alegerilor în defavoarea candidatului PSD”, „ acţiunile ulterioare ale candidatului USRPLUS la primăria Sectorului 1, iniţiate alături de alţi membri ai USR PLUS, care au intrat ilegal în sala Biroului Electoral de Sector 1 în care se aflau sacii cu voturi, sală care, în mod normal, trebuia să fie sigilată, cu intenţia de a deschide sacii cu buletinele de vot, în scopul falsificării proceselor verbale, acţiuni surprinse de camerele de supraveghere în noaptea de 29 septembrie 2020”, „elemente ale anchetei procurorilor în desfăşurare care au apărut în spaţiul public şi au fost preluate ca ştiri pe toate canalele media şi care întăresc faptul că sunt indicii certe că au fost fraudate alegerile din 27 septembrie 2020 în Sectorul 1, Bucureşti”, precum şi „incapacitatea administrativă a primarului validat al Sectorului 1 de a-şi exercita atribuţiile funcţiei”.

Alte acuze aduse primarului Sectorului 1 sunt „totala lipsă de preocupare şi dispreţul de care dă dovadă în rezolvarea problemelor colectivităţii Primarul Sectorului 1, concretizate prin lipsa de finanţare a spitalelor, dezinteresul pentru şcoli, mizeria, gropile din carosabil, şobolani, ţânţari, căpuşe, parcurile abandonate, problemele cu furnizarea apei calde ş.a.”, „încălcarea flagrantă a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu”, „spaţiul urban lăsat în degradare”, „neglijarea intenţionată a sănătăţii publice în plină pandemie prin care pune în pericol sănătatea cetăţenilor, aceştia fiind expuşi la focare de infecţie în spaţiul public”, „lipsa proiectelor concrete care să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor”, „tăierea fondurilor pentru funcţionarea, întreţinerea şi paza spitalului de copii Grigore Alexandrescu”, „tăierea finanţării pentru bursele elevilor, desfiinţarea toaletelor publice şi refuzarea construirii unui centru pentru copiii cu sindromul Down, ş.a.”, „sfidarea oricărei limite a bunului simţ, prin plecare în concediu de odihnă în plină stare de alertă instituită chiar la solicitarea sa, simulând buna administrare a sectorului pe reţelele de socializare” şi „solicitarea nejustificatăde a prelungi starea de alertă în Sectorul 1 al mun. Bucureşti, fără a fi preocupat de rezolvarea concretă a problemelor care persistă din cauza neglijenţei acestuia şi pentru a-şi ascunde incapacitatea conducerii administraţiei publice locale”.

Potrivit documentului, protocolul nu constituie o alianţă electorală pentru alegerile locale parţiale desfăşurate ca urmare a succesului referendumului, însă poate constitui o bază de negociere în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici