Cioloş a discutat cu Mogherini despre despre implementarea Strategiei Globale a UE

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit vineri cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, aflată în vizită în România pentru prima dată în calitate de Înalt Reprezentant.

377 afișări
Imaginea articolului Cioloş a discutat cu Mogherini despre despre implementarea Strategiei Globale a UE

Cioloş a discutat cu Mogherini despre despre implementarea Strategiei Globale a UE

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene şi despre modalităţile concrete prin care România ar putea contribui.

''Intenţionăm să contribuim la strategiile regionale şi tematice. Dacă vorbim, de exemplu, despre regiunea Mării Negre, evenimentele şi tendinţele din jurul acestei regiuni vorbesc în mod clar despre necesitatea de a acorda o atenţie deosebită zonei, în sensul creării unui context regional mai puţin vulnerabil la provocările de securitate şi mai deschis oportunităţilor economice şi dezvoltării comunităţilor locale'', a subliniat prim-ministrul.

Pe agenda discuţiilor au fost şi subiecte de interes comun pentru România şi Uniunea Europeană, precum reflecţia curentă privind viitorul Uniunii Europene şi modul în care elemente concrete şi rezultate tangibile în baza Strategiei Globale pot contribui la crearea unei abordări pozitive, de exemplu printr-o orientare a instrumentelor şi o distribuţie geografică echitabile în implementarea reflecţiei actuale privind întărirea cooperării la nivelul UE în domeniile apărării şi securităţii. De asemenea, a fost discutată Politica Europeană de Vecinătate, cu accent asupra situaţiei din Republica Moldova. Alte subiecte abordate au inclus complementaritatea UE-NATO, având în vedere importanţa implicării NATO în regiunea noastră, precum şi parteneriatul strategic cu SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici