Cioloş: Avem pregătite deja hotărârile de guvern pentru aplicarea legilor privind achiziţiile publice

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, după ce deputaţii au adoptat pachetul de legi privind achiziţiile publice,că Executivul are deja pregătite proiectele de hotărâre de guvern pentru aplicarea imediată a acestor acte normative şi deblocarea licitaţiilor pe fonduri europene.

709 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Avem pregătite deja hotărârile de guvern pentru aplicarea legilor privind achiziţiile publice

Cioloş: Avem pregătite deja hotărârile de guvern pentru aplicarea legilor privind achiziţiile publice (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am vrut să fiu prezent astăzi la acest vot (în plenul Camerei Deputaţilor-n.r) pentru că pe listă aţi avut câteva legi care sunt extrem de importante şi pentru ceea ce Guvernul s-a angajat şi sunt legi importante pentru toţi cei care sunt interesaţi de buna gestionare a resurselor din România. Mă refer în primul rând la pachetul de legi privind achiziţiile publice, achiziţiile sectoriale, legea privind soluţionarea contestaţiilor şi cea privind concesiunile de lucrări şi de servicii. Este un pachet de legi care până acum a blocat inclusiv utilizarea fondurilor europene, pentru că nu s-au putut lansa licitaţii publice pe legislaţia anterioară, care expirase deja pe 18 aprilie", a declarat, după votul din Camera Deputaţilor premierul Dacian Cioloş.

El a mai spus că, deşi acest pachet legislativ ar fi trebuit să intre în vigoare pe 18 aprilie, este bine că s-a întâmplat şi acum.

"Chiar dacă votul s-a întâmplat mai târziu, e foarte bine că s-a întâmplat. Guvernul are deja pregătit pachetul de hotărâri de guvern pentru aplicarea acestor legi cât mai repede, astfel încât să putem debloca şi licitaţiile pe fonduri europene. Acest pachet de legi este aşteptat şi de mediul econonmic de multă vreme, pentru că vine cu precizări noi, moderne privind licitaţiile, achiziţiile publice şi vine cu câteva elemente de transparenţă privind utilizarea fondurilor publice. Doresc să vă mulţumesc pentru adoptarea acestor legi şi să vă asigur că Guvernul va adopta în cel mai scurt timp, probabil chiar săptămâna viitoare, hotărârile de guvern adiţionale, care vor duce la aplicarea imediată a acestor legi", a adăugat prim-ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici