Cioloş despre cei doi militari morţi în Afganistan: Vom onora memoria acestor tineri cum se cuvine

Premierul Dacian Cioloş a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanţe familiilor celor doi militari români morţi în urma unui incident care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar.

1046 afișări
Imaginea articolului Cioloş despre cei doi militari morţi în Afganistan: Vom onora memoria acestor tineri cum se cuvine

Cioloş despre cei doi militari morţi în Afganistan: Vom onora memoria acestor tineri cum se cuvine (Imagine Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

''Sunt profund îndurerat de pierderea celor doi militari români, Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, în urma unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan. Transmit sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile acestora şi le asigur că România va onora memoria acestor tineri aşa cum se cuvine. De asemenea, urmăresc alături de Ministerul Apărării Naţionale starea se sănătate a celui de-a treilea militar rănit şi îi vom oferi tot sprijinul necesar'', a scris premierul pe Facebook.

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, cei doi militari români şi-au pierdut viaţa pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, sâmbătă la ora 10.45. Un al treilea militar român a fost rănit în incident, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

"În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale care au fost răniţi li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania", se arată într-un comunicat de presă.

Familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici