Cioloş, întrebat dacă îl schimbă pe Cadariu: Pe mine mă interesează acum să găsim soluţii

Premierul Dacian Cioloş a declarat vineri că în acest moment nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, precizând că este interesat de găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor apărute în sănătate şi "scoaterea la lumină a altora care eventual se pot isca".

622 afișări
Imaginea articolului Cioloş, întrebat dacă îl schimbă pe Cadariu: Pe mine mă interesează acum să găsim soluţii

Cioloş, întrebat dacă îl schimbă pe Cadariu: Pe mine mă interesează acum să găsim soluţii (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"Este, cred, a treia situaţie de criză care apare de când am eu acest mandat şi vreau să fie foarte clar, sunt lucruri care vin din spate, sunt lucruri care arată disfuncţionalităţi în sistemul de sănătate. M-am uitat chiar astăzi de dimineaţă (vineri-n.r.), cred că în ultimii şase sau şapte ani am avut cel puţin zece miniştri la Sănătate care s-au succedat. E clar că în astfel de situaţii n-ai cum să faci o reformă. Pe mine mă interesează acum, în primul rând, să găsim soluţii la problema care s-a iscat, să clarificăm de fapt lucrurile acolo, legat de aceşti dezinfectanţi", a spus Cioloş.

Premierul a explicat că nu exclude nicio măsură, dar în prezent nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii.

"Nu exclud nicio măsură, dar în momentul de faţă nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Dacă va fi cazul şi când va fi cazul, aşa cum am demonstrat şi până acuma, voi lua orice măsură, dar acum mă interesează să găsim soluţii la problemele care sunt acolo şi să putem scoate la lumină alte probleme care eventual se pot isca. Cum poţi să schimbi, să faci o reformă într-un sistem când aproape la fiecare lună mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal", a subliniat şeful Executivului.

Cioloş: Îi asigur pe toţi că nu o să ascund nimic şi nu neglijez problemele sistemului de sănătate

Premierul Dacian Cioloş a dat asigurări populaţiei că nu va ascunde, că nu va neglija şi că nu priveşte cu superficialitate problemele din sănănate, anunţând totodată că va forma un grup de lucru cu oameni din afara şi din interiorul sistemului de sănătate ca să înţeleagă ce se poate face.

"Înţeleg foarte bine îngrijorările oamenilor, pe de altă parte, avem nevoie să ne aşezăm ca să putem lua deciziile şi vreau să-i asigur pe toţi că nu o să ascund nimic, că nu o să neglijez nimic, că nu privesc cu superficialitate această problemă şi că îmi voi folosi următoarele şase luni pentru a lua toate măsurile care pot fi luate în acest sens", a afirmat prim-ministrul, vineri, înainte să participe la o conferinţă pe teme europene.

Totodată, Dacian Cioloş a precizat că de săptămâna viitoare va forma o echipă cu care va lucra pentru a avea o imagine completă asupra situaţiei.

"Am intenţia, chiar de săptămâna viitoare, să-mi formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul-unii din sistem, alţii din afara sistemului- pentru a avea o înţelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în şase luni şi voi face lucrul ăsta", a spus şeful Executivului.

Premierul a mai subliniat faptul că va fi nevoie şi de modificări legislative care să reglementeze activitatea managerilor de spitale.

"Avem probleme de legislaţie şi de responsabilitatea şi responsabilizarea managerilor de spitale legat de deciziile pe care le iau. Am cerut ministerului măsuri pe termen scurt, am trimis şi corpul meu de control pentru a clarifica rapid lucrurile şi pentru a putea lua decizii cât mai repede, dar vreau să folosim următoarele şase luni şi pentru a lua alte tipuri de măsuri structurale care chiar dacă nu o să reformeze din temelii sistemul de sănătate, cel puţin să scoată la lumină probleme şi să le clarifice. În sensul acesta înţeleg eu să tratez această chestiune", a conchis Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici