Cioloş, replică dură pentru premier: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar/ Dăncilă: Când critici şi nu vii cu nimic în schimb e greu de ascultat

Dacian Cioloş, a declarat că nu îl interesează părerea Vioricăi Dăncilă cu privire la activitatea lui în funcţia de comisar european, susţinând însă că, pe vremea când era europarlamentar, Viorica Dăncilă venea mereu la cabinetul său pentru a-l lăuda. UPDATE: Viorica Dăncilă i-a transmis, duminică, lui Dacian Cioloş, că înainte de a vorbi despre performanţe ar trebui să se uite la activitatea lui. Premierul a afirmat că, în calitate de comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloş nu a făcut nimic important pentru România.

1139 afișări
Imaginea articolului Cioloş, replică dură pentru premier: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar/ Dăncilă: Când critici şi nu vii cu nimic în schimb e greu de ascultat

Cioloş, replică dură pentru premier: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar

Viorica Dăncilă, către Cioloş: Când critici şi nu vii cu nimic în schimb e greu de ascultat

„Am văzut declaraţia unui fost premier care îmi reprolează că vorbesc despre performanţă. Eu cred că, înainte de a veni cu anumite declaraţii în spaţiul public trebuie să ne uităm la ceea ce am făcut noi. şi eu rpimesc lecţii de la fiecare cetăţean, ascult fiecare cetăţean, încerc să înţeleg care este direcţia pe care vrea să o aibă acest guvern. Dar în momentul în care un guvern zero îţi vorbeşte de performanţe e cam greu de acceptat. În momentul în care un fost comisar al României pe agricultură şi dezvoltare rurală, un portofoliu foarte important pentru România nu a făcut nimic pentru ţară şi ştiu bine ce vorbesc, pentru că în acea perioadă eram membră a Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală în PE, este greu să crezi în aceste cuvinte şi în aceste reproşuri. Eu cred că atunci când vii cu anumite acuze să ai anumite reţineri, având în vedere modul în care ai gestionat anumite lucruri în activitatea ta şi care, dacă aveai performanţă, ascultam despre acest lucru. Dar în momentul în care critici şi nu vii cu nimic în loc este greu de ascultat. Dar cel mai uşor este să critici”, a declarat Dăncilă, la Prahova.

Cioloş: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că Viorica Dăncilă nu ar trebui să vorbească despre performanţe, având în vedere modul „catastrofal” în care a condus guvernul.

„Doamna Dăncilă este în poziţie să vorbească de performanţă? Mai ales la nivel european, după modul catastrofal în care a condus Guvernul până acum şi după modul catastrofal în care PSD a guvernat? Prea puţin mă interesează părerea doamnei Dăncilă din acest punct de vedere. După cinci ani de zile ca şi comisar european pentru agricultură eu ştiu un lucru, au crescut subvenţiile pentru agricultorii români din momentul acela şi subvenţiile cu care se laudă acum domnul Daea şi se lăuda domnul Dragnea că le plăteşte agricultorilor români provin din fonduri europene în urma deciziilor care au fost luate pe reforma politicii agricole comune pe care eu am conduso ca şi comisar european. Legislaţia europeană în domeniul agriculturii şi a dezvoltării rurale, care permite acum şi susţinerea fermelor mici şi a produselor de calitate dă posibilitatea comercializării produselor agricole inclusiv a animalelor la export şi în afara UE, toate sunt rezultate ale modului în care mi-am făcut treaba în Comisia Europeană, apărând şi interesele agricultorilor din România. PSD nu a făcut până acum decât să profite de munca altora, fluturând rezultatele ca şi cum ele ar fi ale lor. Văd că asta face în continuare doamna Dăncilă”, a declarat Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fostul comisar european a adăugat că este surprins de afirmaţia făcută de Viorica Dăncilă, deoarece când aceasta era europarlamentar îi lăuda activitatea.

„Prea puţin iau în seamă aprecierile doamnei Dăncilă privind munca mea. Mă surprinde pe de altă parte, pentru că în perioada când dânsa era europarlamentar şi membră în Comisia de agricultură era toată ziua pe la mine pe la cabinet să îmi spună cât de bine lucrăm noi împreună pentru România. Acum dintr-o dată şi-a schimbat opinia. Întrebaţii pe agricultori dacă observă faptul că au crescut subvenţiile. Mai e mult de făcut şi o să facem şi din poziţiile pe care le avem acum în Parlamentul European”, a subliniat Cioloş.

Liderul PLUS a afirmat că „România ar putea să negocieze orice portofoliu important, inclusiv o poziţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene, dar pentru asta trebuie să vii cu candidaţi de calitate, care să fie cunoscuţi nu doar în bula pesedistă sau a României”.

Reacţia lui vine în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că România a avut portofolii importante în Comisia Europeană, dar care nu au adus foarte multe lucruri bune pentru România.

„E nevoie de negociere. Suntem foarte atenţi la acest aspect , este foarte important pentru România. Avem deja o doamnă preşedinte al Comisiei Europene şi trebuie să începem negocierile cu a. în primul rând pentru noi este important portofoliul. Nu vorbesc despre persoană. România a avut portofolii importante, cele ale agriculturii şi dezvoltării rurale şi al politicilor regionale, două portofolii care au cea mai mare alocare financiară, dar din păcate aceste două portofolii deosebit de importante nu au adus foarte multe lucruri bune pentru România. Cred că de data aceasta trebuie să avem foarte multă atenţie, să vedem ce portofolii putem obţine la nivel european şi apoi să facem nominalizarea”, a spus premierul Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici