Cioloş: România are un punct slab în pregătirea proiectelor europene - incoerenţa

Premierul Dacian Cioloş a spus, joi, într-o dezbatere organizată de Comisia Europeană, că România are un punct slab în pregătirea proiectelor europene, în calitatea implementării lor şi mai ales în coerenţă, predictibilitate şi continuitate în deciziile politice.

745 afișări
Imaginea articolului Cioloş: România are un punct slab în pregătirea proiectelor europene - incoerenţa

Cioloş: România are un punct slab în pregătirea proiectelor europene - incoerenţa

”În cercetare, cel puţin anul acesta, am crescut bugetul faţă de anii trecuţi, dar cred că în cercetare avem nevoie şi de un efort pentru a folosi cât mai eficient banii, dar cu siguranţă România are nevoie, în anii următori, de investiţii în educaţie, în sănătate şi în infrastructură şi aş îndrăzni să spun că pentru următorii ani problema nu este atât disponibilitatea, cât capacitatea noastră de a-i utiliza în mod eficient şi d-asta nu folosesc termenul de a-i absorbi pentru că absorbţia asta e ca şi un canal, îi absorbi şi se duc”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

El a mai spus că este important să se vadă eficienţa proiectelor.

”Pe astfel de lucruri ne concentrăm atenţia în aceste luni, în a pregăti proiectele pentru ca aceste fonduri care au fost alocate şi din fonduri europene şi din bugetul naţional şi n-aş face diferenţa între buget naţional şi fonduri europene – prea mult am făcut această diferenţă – cred că deopotrivă trebuie să concentrăm şi fonduri naţionale şi fonduri europene. (...) Aici avem probleme pe care trebuie să le rezolvăm în calitatea pregătirii proiectelor, apoi în calitatea implementării şi mai ales în coerenţă, predictibilitate şi continuitate în deciziile politice pe care le luăm şi capacitatea de a duce un proiect care durează 3,4,5,6 ani pănă la capăt pentru că şi în educaţie şi în sănătate şi în infrastructură marea majoritate a poiectelor se întind pe cel puţin 3,4,5 ani şi cred că aici avem noi un punct slab în România – în capacitatea de a ne ţine promisiuni şi de a nu ne tot schimba părerea de la un an la altul sau o dată la doi ani- şi de aceea putem avea absorbţie dar nu avem neapărat eficienţă”, a comentat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici