Cioloş: Sper să nu ajungem la necesitatea sprijinului politic

Noul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, a declarat, luni, după depunerea jurământului, că speră să nu se ajungă la necesitatea sprijinului politic, menţionat de preşedintele Traian Băsescu, pentru evitarea aplicării clauzei de salvgardare în Agricultură.

1 afișare
Imaginea articolului Cioloş: Sper să nu ajungem la necesitatea sprijinului politic

Cioloş: Sper să nu ajungem la necesitatea sprijinului politic pentru evitarea clauzei

Întrebat dacă îi va solicita sprijinul politic preşedintelui, Dacian Cioloş a răspuns că speră să nu se ajungă la necesitatea acestui sprijin politic. "Eu sper ca din punct de vedere tehnic să ne putem face treaba şi să nu ajungem la necesitatea sprijinului politic", a spus Cioloş, precizând că avertismentul legat de activarea clauzei nu a fost făcut pentru că "are cineva ceva cu România", ci pentru că Bruxelles-ul vrea să se asigure că în România subvenţiile ajung la beneficiari.

El a spus că va încerca într-o primă fază evitarea activării clauzei de salvgardare şi finalizarea demersurilor pentru ca subvenţiile să poată fi acordate.

Cioloş s-a declarat optimist în legătură cu obiectivele asumate.

Noul ministru a spus, de asemenea, că o să-l informeze pe preşedinte în legătură cu progresele înregistrate. "O să-l informez pe preşedinte, şi nu doar pe preşedinte, ci şi Parlamentul, este cred în sarcina Guvernului de a informa Parlamentul vis-a-vis de ce se face", a spus Cioloş.

Întrebat dacă va intra într-un partid politic, el a răspuns că nu şi-a pus deocamdată această problemă, având priorităţi legate de agricultură. "Sunt independent în măsura în care îmi asum programul Guvernului şi de aceea am acceptat această poziţie", a spus Cioloş.

El a mai declarat că nu se aştepta să fie nominalizat pentru această funcţie şi a ţinut să menţioneze că are în minister colegi cu care va putea duce la bun sfârşit obiectivele pe care şi le-a asumat.

Întrebat dacă există faţă de alţi angajaţi ai Ministerului Agriculturii suspiciuni similare celor legate de fostul ministru Remeş şi dacă va solicita o anchetă internă în legătură cu acest subiect, Dacian Cioloş a răspuns că nu este interesat de acest subiect, prioritatea sa fiind strict agricultura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici