Cioroianu a discutat cu Fried despre interesul României de a fi inclusă în programul Visa Waiver

Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Daniel Fried, asistent al secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, cu care a discutat interesul României de a fi inclusă în programul Visa Waiver, informează MAE.

1 afișare

"În cadrul discuţiilor, au fost abordate o serie de aspecte de interes ale relaţiilor bilaterale, precum şi la nivel regional. Astfel, a fost evidenţiată decizia celor două state de a aprofunda raporturile bilaterale, atât în cadrul Parteneriatului Strategic româno-american, cât şi ca membri ai Alianţei Nord-Atlantice. Demnitarii român şi american au exprimat interesul părţilor de a se promova dialogul politic, atragerea de investiţii americane către economia românească, precum şi cooperarea în diferite domenii de interes comun", se arată într-un comunicat MAE remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit MAE, cei doi au mai discutat despreinteresul României de a fi inclusă în programul Visa Waiver şicontinuarea colaborării în campania globală împotriva terorismului, iar Cioroianua subliniat hotărârea părţii române de a asigura succesul următorului summit NATO, care se va desfăşura la Bucureşti în aprilie 2008.

"A fost evocat, totodată, interesul comun pentru a se obţine cele mai bune rezultate în cadrul Conferinţei OSCE pentru combaterea discriminării şi promovarea respectului şi înţelegerii reciproce, ce urmează să aibă loc la Bucureşti, în perioada 7-8 iunie", se arată în comunicat.

Interesul şi convingerea că România vafi inclusă în programul Visa Waiver a fost manifestat, pe 23 februarie, şi de preşedintele Traian Băsescu, într-o întâlnire cu preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor a SUA, Tom Lantos, din comunicatul Preşedinţiei remis cu acea ocazie lipsind, ca şi din cel de miercuri al MAE, concluziile discuţiilor între oficiali.

Programul Visa Waiver, derulat autorităţile americane,permite cetăţenilor din anumite ţări să călătorească în SUA, în scop turistic sau de business, pentru a perioadă de maximum 90 de zile, fără viză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici