Cioroianu cere Italiei ca românii să aibă drept la preaviz şi recurs, în cazurile de expulzări

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, l-a primit în audienţă, luni, pe ambasadorul Italiei la Bucureşti, Daniele Mancini, oficialul român subliniind necesitatea ca cetăţenii români din Italia să aibă dreptul la preaviz şi recurs, în cazurile de îndepărtare din Italia.

4 afișări
Imaginea articolului Cioroianu cere Italiei ca românii să aibă drept la preaviz şi recurs, în cazurile de expulzări

Cioroianu cere Italiei ca românii să aibă drept la preaviz şi recurs, în cazurile de expulzări

Conform unui comunicat MAE, Adrian Cioroianu l-a primit în audienţă pe Daniele Mancini în legătură cu pregătirea vizitei de lucru la Roma a delegaţiei conduse de către premierul Călin Popescu-Tăriceanu, în zilele de 7 şi 8 noiembrie. Tăriceanu va fi însoţit în această vizită de Adrian Cioroianu, care va avea o întâlnire separată cu omologul său italian, Massimo D'Alema.

În discuţia cu ambasadorul italia, "au fost evocate relaţiile româno-italiene excelente, atât la nivel politic, cât şi economic şi al cooperării sectoriale, reflectate şi de parteneriatul strategic dintre cele două ţări", precizează sursa citată.

Ministrul român de Externe a prezentat demersurile întreprinse de partea română, în legătură cu dezvoltările care au urmat tragediei de la Roma, evidenţiind, printre altele, scrisorile trimise, în cursul zilei de 5 noiembrie, lui Massimo D’Alema, ministrul Afacerilor Externe al Italiei, şi, respectiv, lui Franco Frattini, vicepreşedintele Comisiei Europene.

"Evocând declaraţiile anterioare de condamnare a infractorilor, a subliniat că este esenţial ca cetăţenii români, aflaţi în Italia, să se bucure de toate drepturile prevăzute de dreptul comunitar, respectiv cele privind preavizul şi recursul, în cazurile de îndepărtare din Italia, în aplicarea pachetului legislativ, adoptat de autorităţile de la Roma", se arată în comunicat.

Interlocutorii au trecut în revistă posibilităţile de cooperare, inclusiv la nivelul societăţii civile din cele două ţări, precum şi necesitatea identificării, prin eforturi comune, a unor programe, finanţate din fonduri europene, pentru sprijinirea integrării sociale a cetăţenilor români, care revin în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici