Cioroianu i-a transmis ambasadoarei R.Moldova îngrijorarea faţă de incidentul de la Leuşeni

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, i-a transmis, marţi, ambasadoarei Republicii Moldova la Bucureşti, Lidia Guţu, îngrijorarea profundă faţă de incidentul petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, la punctul de trecere a frontierei de la Leuşeni.

4 afișări
Imaginea articolului Cioroianu i-a transmis ambasadoarei R.Moldova îngrijorarea faţă de incidentul de la Leuşeni

Cioroianu i-a transmis ambasadoarei R.Moldova îngrijorarea faţă de incidentul de la Leuşeni

MAE informează într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că şeful diplomaţiei române a exprimat îngrijorarea profundă faţă de incidentul respectiv, în care mai multor delegaţii reprezentând autorităţi locale din România li s-a interzis accesul în Republica Moldova.

Adrian Cioroianu a solicitat explicaţii în legătură cu aceste cazuri şi a precizat că aşteaptă din partea autorităţilor competente de la Chişinău răspunsuri clarificatoare privind raţiunile care au stat la baza deciziei de neadmitere a delegaţiilor menţionate pe teritoriul Republicii Moldova.

Ministrul de Externe a reamintit deschiderea deplină a României faţă de cooperarea cu Republica Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte sprijinirea aspiraţiilor europene ale Chişinăului, informează sursa citată, adăugând că România şi partenerii europeni au nevoie de dovezi clare şi constante ale ataşamentului Republicii Moldova faţă de valorile şi principiile democratice europene.

Ambasadorul Republicii Moldova, Lidia Guţu, şi-a exprimat regretul faţă de incident şi a menţionat că autorităţile de la Chişinău vor cerceta în detaliu circumstanţele producerii acestuia, se mai arată în comunicat.

Vineri, trei delegaţii româneşti din Bacău, Năvodari şi Târgu Mureş, invitate la Chişinău de către primarul oraşului, Daniel Chirtoacă, au fost întoarse din drum, din punctul de graniţă Albiţa-Leuşeni, fără nicio explicaţie, de către autorităţile de frontieră ale Republicii Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici