Cioroianu, informat de ambasadorul britanic despre prelungirea restricţiilor pe piaţa muncii

Adrian Cioroianu, l-a primit în audienţă, marţi, pe ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, ocazie cu care diplomatul l-a informat pe ministrul român în legătură cu posibilitatea ca guvernul britanic să anunţe oficial amânarea ridicării restricţiilor privind accesul pe piaţa muncii.

1 afișare
Imaginea articolului Cioroianu, informat de ambasadorul britanic despre prelungirea restricţiilor pe piaţa muncii

Cioroianu, informat de ambasadorul britanic despre prelungirea restricţiilor pe piaţa muncii

Potrivit unui comunicat MAE remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Cioroianu şi-a exprimat regretul privind eventuala decizie a guvernului britanic de a anunţa oficial amânarea ridicării restricţiilor privind accesul pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari.

Ministrul Cioroianu a apreciat că decizia va fi dificil de înţeles de către opinia publică şi mass-media din România şi Bulgaria.

Potrivit sursei citate, numărul românilor din Marea Britanie nu a înregistrat o creştere masivă după 2007, realitate confirmată chiar de statisticile britanice, iar contribuţia lor la dezvoltarea economică a ţării gazdă este apreciată drept benefică.

Totodată, ministrul Cioroianu a remarcat faptul că această decizie va avea ca efect indirect, nedorit, încurajarea fenomenelor de "muncă la negru", ceea ce creează prejudicii atât cetăţenilor din România şi Bulgaria, cât şi statului britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici