Cioroianu: Informaţia privind un centru de detenţie în Bucureşti, legată de disputa politică din SUA

Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu a apreciat, joi, că existenţa unui presupus loc de detenţie al CIA în Bucureşti este un subiect care are legătură cu situaţia internă din Statele Unite şi cu moştenirea fostei administraţii republicane a lui George W. Bush.

24 afișări
Imaginea articolului Cioroianu: Informaţia privind un centru de detenţie în Bucureşti, legată de disputa politică din SUA

Cioroianu: Informaţia privind un centru de detenţie în Bucureşti, legată de disputa politică din SUA

"Când eram ministru al Afacerilor Externe şi când eram în Parlamentul European, subiectul s-a aflat în discuţie, s-au cerut anchete s-au făcut investigaţii şi, din punctul nostru de vedere, existenţa acestora nu a fost niciodată confirmată", a spus Cioroianu.

"În fond acest presupus loc de detenţie din Bucureşti are de-a face cu moştenirea fostei administraţii republicane a lui George W. Bush şi vine pe fondul unor atacuri republicane la Barack Obama", a apreciat Cioroianu.

El a apreciat că apariţia subiectului în presă are legătură cu situaţia internă din Statele Unite şi cu rivalitatea dintre democraţi şi republicani.

Întrebat dacă subiectul poate avea efecte şi în societatea românească, fostul ministru a declarat: "Nu înseamnă că subiectul nu poate avea efecte şi în România, inclusiv asupra lui Traian Băsescu, cel care a ţinut să pozeze în prieten al americanilor. Totuşi, subiectul este unul care apare într-un context intern american", a spus Cioroianu.

Fostul preşedinte al comisiei parlamentare privind presupuse centre de detenţie CIA în România, Norica Nicolai, a declarat, joi, că dacă ar fi fost senator american ar fi putut să investigheze operaţiunile CIA, precizând că această comisie pe care a condus-o nu a fost una judiciară.

Una dintre închisorile secrete ale CIA s-a aflat într-o clădire renovată situată pe o stradă intens circulată din Bucureşti, au declarat foşti oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane, citaţi de New York Times în ediţia electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici