Cîţu anunţă eliminarea pragului de 6 la mie pentru şcoli. „Fiecare şcoală va decide cum va funcţiona”

Pragul de 6 infectări la mia de locuitori va fi eliminat pentru şcoli în această seară, a anunţat premierul Florin Cîţu. Fiecare şcoală va decide cum va funcţiona în baza numărului de copii infectaţi.

4122 afișări
Imaginea articolului Cîţu anunţă eliminarea pragului de 6 la mie pentru şcoli. „Fiecare şcoală va decide cum va funcţiona”

„Pentru şcoli se scoate acea legătură cu gradul de incidenţă şi atunci rămâne pentru fiecare şcoală în parte decizia, în funcţie de numărul de copii infectaţi”, mai spune premierul.

Potrivit acestuia, detaliile privind această decizie, închiderea sau deschiderea şcolilor şi testarea elevilor, vor veni prin ordin de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii: „Vom vedea de câte ori trebuie să se testeze, să aşteptăm de la ei”.

Cîţu, către managerii de spital: Terminaţi cu tergiversările. Dacă nu rezolvaţi problemele vin alţii

Tot azi, premierul Florin Cîţu a făcut un apel către managerii de spital şi şefii de secţii din spitale să termine „cu tergiversările” când e vorba despre mărirea numărului de paturi COVID. 

„Fac un apel la toţi managerii de spital şi şefii de secţie: să termine cu tergiversările şi de fiecare dată când este nevoie, să răspundă imediat la nevoile privind schimbarea unei secţii în secţie ATI”, a spus Florin Cîţu.

Premierul a remarcat că de fiecare dată managerii de spital sună ori preşedintele Consiliului Judeţean ori primarul, când e nevoie de schimbări legate de paturile COVID: „Nu! Sunt acolo să rezolve această problemă. Dacă nu rezolvă această problemă, pleacă şi vin alţii”.

Cîţu a mai spus că şefii spitalelor nu trebuie să ceară voie de la preşedintele Consiliului Judeţean ca să mărească numărul de paturi pe secţia ATI în situaţia în care e ţara acum.

Cîţu, despre anticipate: Decizia nu e nici la PSD, nici la Ciolacu, ci la domnul preşedinte

Despre declanşearea alegerilor anticipate, premierul a mai declarat că această decizie poate fi luată doar de preşedintele României.

„Eu cred că trebuie să citim în Constituţia României. Alegerile anticipate se declanşează când preşedintele României dizolvă Parlamentul. Poate dezolva. Deci decizia nu e nici la PSD, nici la Ciolacu, nici la alţii. Este la domnul preşedinte”, spune Cîţu.

Cei 157 de parlamentari social-democraţi vor vota marţi moţiunea de cenzură, pentru că ţinta PSD este organizarea alegerilor anticipate, spune prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu: „Ca să citez din clasici în viaţă, ajungem acolo primul <pas cu pas>”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici