Cîţu,către Teodorovici: Vâlcov ar putea lansa proiectul plafonării preţului gazelor fără să te anunţe

Senatorul PNL, Florin Cîţu, avertizează că Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, ar putea demara proiectul care prevede plafonarea preţului gazelor fără să-l anunţe pe ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, deşi actul normativ a fost retras, vineri, de pe site-ul MFP.

1216 afișări
Imaginea articolului Cîţu,către Teodorovici: Vâlcov ar putea lansa proiectul plafonării preţului gazelor fără să te anunţe

Cîţu,către Teodorovici: Vâlcov ar putea lansa proiectul plafonării preţului gazelor fără să te anunţe

"După ce în ultimele două săptămâni ne-ai povestit despre câte în lună şi în stele, culimanand cu conflictul tău cu Mişa, te-ai «hotărât», în sfârşit, să retragi proiectul care plafona preţul gazelor din producţia internă. Ai înţeles şi tu că este o tâmpenie să încerci să plafonezi preţuri, o măsură comunistă, într-o economie de piaţă. Mai ales după ce România s-a angajat prin Tratatul de Aderare să liberalizeze toate preţurile. (...) Trebuie să fii mai vigilent cu Vâlcov. S-ar putea ca Vâlcov să dea drumul acestui proiect fără să te anunţe şi pe tine. Aşa că, dragă Eugen, pentru că ai debutat în politică ca PNL-ist îţi dau un sfat gratuit. Ignoră telefonul şi convorbirea cu Daddy, fă-ţi curaj şi dă-l afară pe Mişa. Nu vei mai fi aşa tensionat", scrie senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Acesta se întreabă dacă proiectul pentru plafonarea preţului la gaze, retras vineri de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, nu a fost cumva realizat pentru a ajuta pe cineva care trebui să vândă acţiuni şi ulterior să cumpere mai multe la un preţ mai mic, sugerând că ASF şi DIICOT ar putea ancheta aceste aspecte.

"P.S. Scenariu pentru ASF şi chiar DIICOT. Un ministru şi un consilier de stat fac declaraţii despre plafonarea preţului unui produs care înseamnă profit mai mic pentru companii listate la bursă. Piaţă nu reacţionează pentru că cei doi nu sunt credibili. Pentru că ei nu sunt convingători pun pe site-ul Ministerului un proiect de lege care să susţină declaraţiile publice. Acum piaţa îi ia în serios, reacţionează şi preţul acţiunilor companiilor respective se prăbuşeşte. După ce a scăzut preţul, ministrul şi consilerul de stat «se răzgândesc» şi scot proiectul de lege de pe site-ul Ministerului. Preţul acţiunilor începe din nou să crească.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici