Cîţu, despre COVID: Rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, opinia mea de economist

Liderul PNL, Florin Cîţu, critică absenţa unui plan al Executivului care să crească numărul de persoane vaccinate şi să îl scadă pe cel al celor infectate: „Rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, opinia mea de economist”.

428 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre COVID: Rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, opinia mea de economist

„Din punctul meu de vedere, era nevoie (de certificat verde - n.r.). Înţeleg că nu mai îngrijorează pe nimeni şi înţeleg că faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic şi numărul creşte nu reprezintă o problemă. Pentru mine reprezintă, pentru că 10.000 de persoane înseamnă concedii medicale, înseamnă costuri suplimentare pentru companii şi pentru stat. Deci creprezintă un cost pentru economie şi pentru societate. Sunt foarte curios să văd dacă acesta a fost planul de la început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu, pentru că nu văd niciun plan care să reducă număruol de persoane infectate, nu văd niciun plan care să crească numărul de persoane vaccinate”, spune liderul PNL, Florin Cîţu.

El spune că dacă liderii coaliţiei nu vor ajunge la un consens asupra certificatului verde, atunci trebuie să-şi asume costul asupra economiei.

„Nu vom putea suporta de la buget şi concediile medicale, şi şomajul tehnic, dar şi facturile la energie. Rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, opinia mea de economist”, conchide Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
covid,
omicron

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici