Cîţu vs Orban, cu funcţia de premier pe masă. Propunere: câştigătorul ia tot

Susţinătorii lui Ludovic Orban au lansat, marţi, un apel pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale şi susţin că preşedintele PNL este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru.

5359 afișări
Imaginea articolului Cîţu vs Orban, cu funcţia de premier pe masă. Propunere: câştigătorul ia tot

Ciţu vs Orban se va juca cu funcţia de premier pe masă. Propunere: câştigătorul ia tot

Mai mulţi parlamentari şi aleşi locali ai PNL au lansat, marţi, un apel pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale.

„Avem deplina convingere că Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentară, respectând votul exprimat la alegerile parlamentare, pentru a relansa guvernarea şi pentru a menţine Partidul Naţional Liberal ca principal partid de guvernământ, astfel încât să aibă forţa de a pune în aplicare planul pentru dezvoltarea şi modernizarea României. Ludovic Orban a dovedit, dincolo de orice îndoială, capacitatea de a conduce Partidul Naţional Liberal la victorie şi de a asigura guvernarea României în cea mai dificilă perioadă cu care ne-am confruntat după al Doilea Război Mondial. Prin activitatea sa ca prim-ministru, Ludovic Orban a arătat care este cadenţa potrivită a unei guvernări liberale, nivelul de preocupare faţă de problemele cu care se confruntă societatea, viteza în luarea deciziilor şi implementarea acestora, receptivitatea faţă de actorii interesaţi de actul de guvernare, depăşirea logicii de guvernare reactive şi previzionarea riscurilor pentru a adapta din timp acţiunea guvernamentală”, potrivit documentului.

Apelul către liderii partidelor politice şi toţi actorii instituţionali este acela de a acţiona în cel mai scurt timp, cu responsabilitate, pentru depăşirea crizei politice.

„Solicităm o colaborare guvernamentală corectă, având la bază programul de guvernare agreat, şi concentrarea tuturor eforturilor politice doar asupra elementelor care ne unesc pentru a putea oferi României rezultatele unui act de guvernare eficient, consistent, concentrat asupra problemelor reale ale cetăţenilor. Respingem în mod categoric orice formulă de colaborare cu Partidul Social Democrat, explicită sau implicită, întrucât această alternativă presupune că Partidul Naţional Liberal se va face prizonierul PSD, iar România va deraia din nou de la parcursul pentru care PNL şi forţele democratice au luptat în ultimii ani de zile. Orice fel de înţelegere cu Partidul Social Democrat va slăbi Partidul Naţional Liberal şi va determina o cruntă dezamăgire în rândul membrilor şi simpatizanţilor PNL, făcând imposibilă o candidatură competitivă în următoarele alegeri. Apreciem că Ludovic Orban, în calitate de preşedinte ales al Partidului Naţional Liberal pentru un nou mandat, este singura persoană capabilă să ofere soluţiile potrivite pentru depăşirea actualei crize cu care se confruntă România. Preşedintele Partidului Naţional Liberal este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru. Pledăm răspicat pentru refacerea unităţii Partidului Naţional Liberal şi suntem pe deplin conştienţi că singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban”, mai arată apelul.

Semnatarii se declară „profund preocupaţi de criza politică, guvernamentală şi constituţională în care se află România astăzi, nesoluţionată de mai bine de trei săptămâni de la momentul declanşării ei în mod unilateral, fără consultarea forurilor statutare, fără acordul preşedintelui PNL şi fără soluţii politice clare prezentate opiniei publice şi membrilor Partidului Naţional Liberal”.

Ei precizează că au lansat apelul „îngrijoraţi de virulenţa şi de impactul noului val al pandemiei COVID-19 asupra vieţii şi sănătăţii românilor, care pune la grea încercare sistemul de sănătate şi riscă să ducă la cel mai mare număr de victime pe care l-a avut România în această criză sanitară”.

Documentul este semnat de deputaţi, senatori, primari şi viceprimari, precum şi de consilieri locali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici