Ciucă, despre liste PSD-PNL pentru europarlamentare: Liderii europeni au înţeles demersul nostru

  • Preşedintele PPE, Manfred Weber, dar şi ceilalţi lideri europeni au înţeles demersul de a avea liste comune PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, spune liderul liberal, Nicolae Ciucă.
  • El afirmă că şi la nivelul Parlamentului European majoritatea e creată de PPE împreună cu socialiştii şi Renew.
113 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre liste PSD-PNL pentru europarlamentare: Liderii europeni au înţeles demersul nostru

„Am discutat cu Manfred Weber situaţia politică din România. Am discutat despre modul în care această coaliţie politică a reuşit să guverneze ţara de la sfârşitul anului 2021 şi până în prezent. Am discutat desptre această nevoie de asumare a a responsabilităţii între două partide din familii politice diferite, pentrru a putea să asigurăm stabilitatea şi guvernarea ţării într-un context de securitate, economic şi cu toate crizele pe care nu vreau să le mai repet. Dumnealui şi ceilalţi lideri europeni au înţeles demersul nostru. Pot să vă spun chiar că sunt ţări care au încercat să urmeze modelul nostru, după alegerile care au avut loc în ţările respective”, spune Nicolae Ciucă, întyrebat dacă a discutat cu Manfred Weer despre listele comune PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

El afirmă că „poate fi o formulă care să funcţioneze”.

„De altfel, la nivelul Parlamentului European, majoritatea este creată de către PPE împreună cu S&D, cu Renew. Avem, nevoie în acest context în care populiştii şi extremiştii au avut o creştere semnificativă, să putemn să generăm şi să recâştigăm încrederea cetăţenilor pentru tot ceea ce înseamnă politica de centru, pentru că centru-dreapta a demonstrat de fiecare dată, prin politiciile sale că nu a urmărit altceva decât dezvoltare şi prosperitate. Când a fost nevoie să facă sacrificiul necesar pentru a depăşi momentele de criză am putut realiza şi o coaliţie sau să avem acest parteneriat ptrin care să ne ducem la bun sfârşit obiectivele asumate”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici