Ciucă: Executivul PNL a fost mandatat să negocieze comasarea alegerilor

„Executivul Partidului National Liberal a fost mandatat, legat de comasarea alegerilor, să analizeze să negocieze în interiorul coaliţiei pe marginea acestui demers”, a anunţat, miercuri, preşedintele formaţiunii, Nicolae Ciucă.

637 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Executivul PNL a fost mandatat să negocieze comasarea alegerilor

Ciucă: Executivul PNL a fost mandatat să negocieze comasarea alegerilor

„Executivul Partidului National Liberal a fost mandatat, legat de comasarea alegerilor, să analizeze şi să negocieze în interiorul coaliţiei pe marginea acestui demers. A existat o analiză şi în final fiecare şi-a prezentat punctul de vedere, susţinând ca o variantă posibilă şi benefică comasarea alegerilor europarlamentare cu locale, dar există şi celelalte variante în analiză. Noi trebuie să identificăm care este cea mai bună soluţie pentru consolidarea democraţiei, pentru cetăţenii României, pentru facilitarea procesului electoral în România”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că în interiorul coaliţiei nu s-a discutat despre un acord politic extins.

„Chestiunea asta cu tandemul nu am discutat-o. Orice astfel de chestiune trebuie analizată, chiar dacă ar fi să avem un astfel de proiect, el trebuie în primul rând analizat şi însuşit de conducerea executivă, să ne întoarcem la BPN, discutăm, analizăm şi după aceea validăm acest proiect. PNL are 1.232 de primari, 14.185 de consiglieri locali şi judeţeni, 17 preşedinţi de Consilii Judeţene, deci există un activ de partid care, indiferent de modul în care se vor desfăşura alegerile, va fi la fel de mobilizat”, adaugă Ciucă.

La insistenţele jurnaliştilor despre o rocadă la prezidenţiale, pe modelul celei de la guvern, între PNL şi PSD, liderul liberalilor a spus: „În România, în ultimii 35 de ani, a existat o singură dată când un acord politic dinainte prestabilit s-a întâmplat să fie şi respectat, mai ales când a fost vorba de o rocadă, de a preda mandatul de pe o funcţie de conducere şi asta s-a întâmplat când am fost prim-ministru”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici