Ciucă: Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că deficitul în colectare constatat aparţine preponderent marilor contribuabili: „Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat. Dau sarcină instituţiilor statului să facă în aşa fel încât să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu”.

332 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat

Ciucă: Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat

Am luat decizia ca la nivelul guvernului să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, să ne asigurăm că la sfârşitul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparţine preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat. În acelaşi timp, dau sarcină instituţiilor statului să facă în aşa fel încât să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu şi să asigure colectarea acestor venituri. Sunt elemente pe care le-am discutat cu ministrul Câciu, cu şeful ANAF, cu şeful de la Marii Contribuabili, cu şeful de la Vamă... Toţi aceşti şefi de instituţii trebuie să înţeleagă că e nevoie de coordonare foarte bună între instituţii, dar şi de o coordonare şi un dialog cu cei cu care lucrează în mod nemijlocit”, spune Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

El afirmă că este o problemă a guvernului, care va fi rezolvată.

Am vrut ca măsură de siguranţă să facem în aşa fel încât prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba cel mai probabil săptămâna viitoare, să ne asigurăm că nu ieşim din ţinta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate. (...) Aceste măsuri nu vor viza afectarea anvelopei salariale, investiţiile şi nu vor fi introduse taxe şi impozite noi. Nu trebuie să fie nimeni speriat. Nu vizăm de niciun fel măsuri care să afecteze puterea de cumpărare a cetăţenilor”, încheie premierul.

Premierul Nicolae Ciucă a a cerut săptămâna trecută reduceri de cheltuieli în ministere.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, spunea că „gaura de la buget nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei”. El afirmă că încetinirea încasării veniturilor se cifrează undeva la 4,7 miliarde de lei faţă de programat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici