Ciucă: I-am spus şi premierului, nu se va întâmpla ca fiscalitatea să fie modificată în 2024

„Orice intervenţie în momentul de faţă pe fiscalitate bulversează absolut orice, speranţa noastră de dezvoltare economică, o dispersează, efectiv, pulverizează încrederea ce s-a realizat între mediul de afaceri şi decidenţii politici, motiv pentru care nu se va întâmpla”, spune Nicolae Ciucă.

131 afișări
Imaginea articolului Ciucă: I-am spus şi premierului, nu se va întâmpla ca fiscalitatea să fie modificată în 2024

Ciucă: I-am spus şi premierului, nu se va întâmpla ca fiscalitatea să fie modificată în 2024

„Pentru că am vorbit despre stabilitate, predictibilitate şi de încredere, vreau să fac o menţine absolut necesară. Cred că aşteptaţi de la noi un angajament ferm vis-a-vis de ceea ce înseamnă menţinerea fiscalităţii pentru anul 2024. Am avut discuţii în coaliţie, este o linie peste care Partidul Naţional Liberal nu poate să treacă, şi am discutat cu liderii Partidului Social-Democrat, cu premierul Marcel Ciolacu şi am explicat că orice intervenţie în momentul de faţă pe fiscalitate bulversează absolut orice, speranţa noastră de dezvoltare economică, o dispersează, efectiv, pulverizează încrederea ce s-a realizat între mediul de afaceri şi decidenţii politici. Motiv pentru care nu se va întâmpla ca fiscalitatea să fie modificată în 2024”, a spus Ciucă.

Liderul liberal a spus că pentru îndeplinirea jalonului din PNRR, care urmează să facă obiectul unei decizii pentru anul 2025, va fi nevoie de dialog, „dar nu un dialog pe marginea a două săptămâni de zile sau trei săptămâni de zile, ci un dialog aşezat, de durată, care să analizeze toate detaliile legate de ceea ce va însemna un nou Cod Fiscal, care nu va avea nu va produce efecte pentru un an de zile sau pentru doi ani de zile ci este un Cod care trebuie aşezat pentru a putea să producă efecte pe termen mediu şi lung”.

„Nu putem să mergem doar pe beneficii pentru o anumită categorie socială, nu putem să continuăm să adâncim disparităţile existente în momentul de faţă. Ca atare, este absolut necesar ca toate măsurile care se iau să producă efecte pentru toată lumea, să producă efecte şi pentru bugetul de stat, mă refer la cheltuielile de la bugetul de stat, să producă efecte şi pentru mediul de business. şi pentru pensionari, şi pentru clasa de mijloc. Este absolut necesar să asigurăm acest echilibru al măsurilor astfel încât să ţinem totuşi cont că singura modalitate prin care putem să asigurăm şi să colectăm resurse la buget, să avem de unde să asigurăm tot ceea ce ţine de măsurile sociale există o singură soluţie, investiţiile. Banii sunt singurii care aduc bani, nu ştiu altă formulă prin care putem să aducem bani la buget, bani nseamnă investiţii”, a precizat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici