Ciucă: Includerea României în Visa Waiver, un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice

Proiectul de lege depus în Senatul SUA ce recomandă includerea României în Programul Visa Waiver creează o perspectivă certă pentru realizarea unui obiectiv aşteptat de mulţi ani de români, afirmă premierul Nicolae Ciucă.

601 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Includerea României în Visa Waiver, un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice

Ciucă: Includerea României în Visa Waiver, un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice

„Proiectul de lege depus în Senatul SUA ce recomandă includerea României în Programul Visa Waiver creează o perspectivă certă pentru realizarea unui obiectiv de politică externă aşteptat de mulţi ani de români. În toate discuţiile şi întrevederile cu oficiali ai Statelor Unite ale Americii am subliniat cât este de important dreptul la libera circulaţie pentru mediul de afaceri şi pentru cetăţenii României, aliat puternic şi de încredere al partenerilor transatlantici. În acţiunile noastre comune, în colaborarea bilaterală şi la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, ţara noastră a dovedit susţinerea fermă a idealurilor şi valorilor democratice, dar şi angajamentul pentru progres şi dezvoltare. Avem o colaborare excelentă cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti şi cu doamna ambasador Kathleen Kavalec, careia îi mulţumesc pentru deschidere şi susţinerea proiectelor româneşti”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Premierul apreciază că includerea României în Programul Visa Waiver „va fi, aşadar, nu doar un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice, ci şi un nou argument pentru consolidarea relaţiilor bilaterale”.

„La nivelul Guvernului vom continua să lucrăm pentru îndeplinirea condiţiilor tehnice. Am exprimat acest angajament al Guvernului inclusiv la întâlnirea avută recent cu asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, aflat la Bucureşti pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA. Avem susţinerea partenerilor noştri, dar şi voinţa politică şi instituţională pentru a ne alătura Programului Visa Waiver cât mai curând posibil şi a oferi antreprenorilor şi tuturor cetăţenilor români dreptul binemeritat de a călători fără vize în Statele Unite ale Americii”, încheie Ciucă.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ambasadei României în SUA, senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eşalonul conducerii democrate din Senat, şi Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus miercuri un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici