Ciucă: O spun clar şi fără echivoc - Pilonul II de pensii nu va fi modificat

Spun foarte clar şi fără echivoc, în momentul de faţă, pentru tot ceea ce înseamnă construcţia bugetului, Pilonul II de pensii nu va fi modificat şi ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, afirmă vineri preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

522 afișări
Imaginea articolului Ciucă: O spun clar şi fără echivoc - Pilonul II de pensii nu va fi modificat

„Vă spun foarte clar şi fără echivoc, în momentul de faţă, pentru tot ceea ce înseamnă construcţia bugetului, Pilonul II de pensii nu va fi modificat şi ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, inclusiv acea majorare a contribuţiei de la 1 ianuarie 2024”, afirmă Nicolae Ciucă.

El a precizat că, referitor la majorarea salariilor profesorilor, a fost o discuţie şi un angajament pe care l-a luat la încheierea grevei şi reluarea activităţii profesorilor.

„Am stabilit ca, pentru perioada care mai rămăsese din momentul în care încheiam negocierile până la finalul anului să se mărească salariile cu aproximativ 30% ceea ce s-a şi întâmplat, urmând ca de la 1 ianuarie 2024, să se asigure diferenţa până la 50% din ceea ce se cuvenea pe noua grilă de salarizare”, adaugă liderul PNL.

El a precizat că a înţeles că în urma ultimelor discuţii de la Guvern s-a convenit ca în momentul de faţă să se asigure creştere de 20% şi să ajungă la 50%, în condiţiile în care salariul debutantului să fie la nivelul salariului mediu pe economie.

„Aşa cum ştiu limitele de construcţie a bugetului, care sunt încă în analiză, Ministerul educaţiei va primi un buget consistent, cu o mărire considerabilă, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum în România”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici