Ciucă: Parlamentarii PNL vor vota proiectul Legii pensiilor şi în Camera Deputaţilor

Parlamentarii PNL vor vota proiectul Legii pensiilor şi în Camera Deputaţilor, a anunţat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, după ce proiectul a fost adoptat marţi seara de Senat.

139 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Parlamentarii PNL vor vota proiectul Legii pensiilor şi în Camera Deputaţilor

Ciucă: Parlamentarii PNL vor vota proiectul Legii pensiilor şi în Camera Deputaţilor

„O viaţă de muncă trebuie respectată, iar românii trebuie să aibă un trai decent şi la pensie. Acesta a fost principiul care a ghidat astăzi Partidul Naţional Liberal, care a votat proiectul noii legi a pensiilor la Senat. Noi, cei din PNL, am susţinut şi susţinem o majorare sustenabilă şi mai multă echitate, mai multă dreptate pentru seniori. De câte ori am fost la guvernare, am majorat pensiile în cuantumul maxim posibil, fără a afecta echilibrul bugetar şi economia ţării”, a scris marţi seara pe Facebook Nicolae Ciucă.

Acesta susţine că, doar în ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie cu 40%: „În 2019, am găsit acest indicator la o valoare de 1265 lei, pe care, prin majorări succesive, am urcat-o până la 1785 lei, urmând ca, de la 1 ianuarie, să crească din nou”.

„Credem că seniorii României au dreptul la creşteri de venituri sustenabile şi realiste. E o măsură a demnităţii lor şi a respectului pe care statul trebuie să-l aibă pentru toţi cei pe ai căror umeri s-a construit România de azi. Din acest motiv, parlamentarii PNL vor vota acest important proiect de lege şi în Camera Deputaţilor”, a mai scris preşedintele Senatului.

Senatul a votat, marţi seara, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, cu 85 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi 19 abţineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici