Ciucă: Procesul de pace din Armenia trebuie să meargă mai departe

Procesul de pace din Armenia trebuie să meargă mai departe, spune premierul Nicolae Ciucă, în timpul întrevederii cu ministrul afacerilor externe al Armeniei, Ararat Mirzoyan, aflat în vizită oficială în România.

205 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Procesul de pace din Armenia trebuie să meargă mai departe

Ciucă: Procesul de pace din Armenia trebuie să meargă mai departe

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit luni, la Palatul Victoria, pe ministrul afacerilor externe al Armeniei, Ararat Mirzoyan, aflat în vizită oficială în România.

Guvernul transmite că, în cadrul întâlnirii, a fost analizată situaţia de securitate din Regiunea Extinsă a Mării Negre, generată de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, evenimentele de după războiul de 44 de zile dintre Armenia şi Azerbaidjan şi evoluţiile procesului de pace din regiune.

De asemenea, părţile au abordat pe larg situaţia relaţiilor bilaterale. Prim-ministrul României a semnalat nevoia de a valorifica bunele relaţii bilaterale pentru a creşte nivelul schimburilor comerciale în beneficiul ambelor state. Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanţa stabilizării regiunii şi a paşilor în direcţia păcii, anunţând susţinerea deplină pentru procesul de pace lansat de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi participarea la misiunea de pace europeană din Armenia. Procesul de pace trebuie să meargă mai departe, iar situaţia din regiune să fie rezolvată pe baza dreptului internaţional, cu respectarea suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a independenţei tuturor statelor, a precizat prim-ministrul. De asemenea, promovarea reformelor democratice în regiune este de primă importanţă, la fel ca apropierea de formatele oferite de către Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva consolidării democraţiei în această regiune extinsă a Mării Negre, care ar putea oferi Armeniei un rol mai activ din perspectiva proiectelor economice în relaţia cu Uniunea Europeană”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici