Ciucă vorbeşte despre reorganizarea administrativ teritorială a României: trebuie înfăptuită cu înţelepciune

  • Reorganizarea administrativ teritorială trebuie înfăptuită cu înţelepciune, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă.
  • „Sunt foarte mulţi care vorbesc despre comasarea comunelor, înfiinţare de regiuni, desfiinţare de judeţe fără să cunoască în mod real istoria şi evoluţia societăţii româneşti”, adaugă el.
9208 afișări
Imaginea articolului Ciucă vorbeşte despre reorganizarea administrativ teritorială a României: trebuie înfăptuită cu înţelepciune

„Această reorganizare administrativ teritorială trebuie înfăptuită cu înţelepciune. Sunt foarte mulţi care vorbesc despre comasarea comunelor, înfiinţare de regiuni, desfiinţare de judeţe fără să cunoască în mod real istoria şi evoluţia societăţii româneşti sau marile trenduri de dezvoltare urbană agregată”, afirmă Nicolae Ciucă la Summit-ul Autorităţilor Publice Locale din România.

El spune că România are nevoie de realizarea unor proiecte mari de investiţii prin rodarea parteneriatelor locale la nivel de consorţii şi zone metropolitane.

„Proiectele mari de investiţii vor deveni temelia puternică a unei reale reorganizări administrativ-teritoriale. Una care nu este decisă arbitrar de la centru, ci una care ţine cont de colaborarea firească a unor autorităţi locale care fac parteneriate pentru înfăptuirea binelui comun. Tocmai de aceea, elaborarea acestor documente de planificare şi transpunerea acestora în baze de date spaţiale ne vor oferi imaginea de ansamblu asupra întregului teritoriu şi asupra întregii populaţii a României. Vom putea înţelege mult mai bine legăturile între judeţe şi regiunile de dezvoltare stabilite la nivelul Agenţiilor de Dezvoltare Regională. Vom putea interveni chirugical, rapid şi eficient unde este nevoie de investiţii şi nu vom mai aproxima nevoile de dezvoltare”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici