Ciuhandu: Nu pot fi de acord cu o alianţă cu Traian Băsescu şi acoliţii săi din PDL şi nu numai

Gheorghe Ciuhandu, fost lider PNŢCD Timiş, susţine, în contextul discuţiilor de săptămâna trecută dintre reprezentanţii PDL şi PNŢCD privind o platformă de centru-dreapta, că nu poate fi de acord ca partidul să încheie o alianţă electorală cu Traian Băsescu şi "acoliţii săi din PDL şi nu numai".

480 afișări
Imaginea articolului Ciuhandu: Nu pot fi de acord cu o alianţă cu Traian Băsescu şi acoliţii săi din PDL şi nu numai

Gheorghe Ciuhandu (Imagine: Mircea Gherase/Mediafax Foto)

Gheorghe Ciuhandu a declarat, luni, referitor la o alianţă electorală între PDL, PNŢCD, Noua Republică, Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta şi Fundaţia Creştin-Democrată, pentru scrutinul legislativ, că nu poate fi de acord cu schimbările impuse de liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu.

"În plan politic, nu pot fi de acord cu o alianţă cu Traian Băsescu şi acoliţii săi din PDL şi nu numai. Consider că aceştia poartă cea mai mare parte din vină pentru situaţia în care a ajuns România astăzi, drept pentru care rămân consecvent poziţiilor pe care le-am exprimat de nenumărate ori de-a lungul ultimilor opt ani. Voi combate public orice încercare de asociere a imaginii mele cu susţinerea acestor persoane. (...) Intenţionez să rămân în PNŢCD şi nu doresc să fac parte din niciun alt partid, dar nu pot să îmi ascund dezamăgirea faţă de faptul că şi în Timişoara, la fel ca în întreaga societate românească, interesele personale ale unora au ajuns să fie mai importante decât principiile şi idealurile care ar trebui să ne ţină împreună", se arată într-un comunicat semnat de Gheorghe Ciuhandu.

În acelaşi comunicat, Gheorghe Ciuhandu explică situaţia din PNŢCD Timiş, afirmând că el şi reprezentanţii Biroului Judeţean de Conducere al filialei şi-au asumat eşecul în urma alegerilor locale, astfel că, în luna septembrie a acestui an, ar urma să aibă loc alegeri la nivelul organizaţiei.

Ciuhandu a precizat, în comunicatul citat, că nu va candida pentru o funcţie de conducere în PNŢCD Timiş, la alegerile din septembrie, "pentru a lăsa locul unor colegi mai tineri".

"În urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile locale din acest an, Biroul Judeţean al PNŢCD Timiş, prezidat de mine, a decis să îşi asume responsabilitatea politică pentru acest eşec şi să organizeze alegeri pentru noi conduceri ale organizaţiilor municipală şi judeţeană în cursul lunii septembrie a acestui an. La fel cum am hotărât înaintea alegerilor locale să nu mai candidez pentru încă un mandat de primar al municipiului Timişoara, pentru a lăsa locul unor colegi mai tineri, am anunţat public faptul că, din acelaşi motiv, nu intenţionez să mai candidez pentru o funcţie de conducere în PNŢCD Timiş", se arată în comunicatul semnat de Gheorghe Ciuhandu.

Pe de altă parte însă, conducerea PNŢCD Timiş a fost schimbată printr-o decizie a preşedintelui partidului la nivel naţional, Aurelian Pavelescu. Astfel, în locul lui Gheorghe Ciuhandu, în funcţia de preşedinte al PNŢCD Timiş a fost numit Valentin Moldovan. Ciuhandu a devenit simplu membru.

Ciuhandu a mai spus că, din datele pe care le are, în comisia interimară de conducere a PNŢCD Timiş se află persoane care nu au fost consultate cu privire la acest fapt şi care nu sunt de acord cu "această manevră".

"Nu recunosc şi nu am să girez sub nicio formă aşa-zisa comisie interimară condusă de Valentin Moldovan atât timp cât aceasta este numită de către un preşedinte nelegitim al PNŢCD - Aurelian Pavelescu. Din informaţiile pe care le deţin, unii dintre cei nominalizaţi în aşa-zisa comisie interimară de conducere nu au fost consultaţi şi nu sunt de acord cu această manevră. Aştept de la aceştia să se delimiteze public de mişcarea lui Aurelian Pavelescu şi Valentin Moldovan şi să acţioneze în spiritul celor stabilite în Biroul Judeţean de Conducere, respectiv pentru organizarea de alegeri interne în cursul lunii septembrie a acestui an, pentru a avea o conducere legitimă care să fie expresia dorinţei membrilor PNŢCD din Timişoara şi judeţul Timiş, şi nu a unui grup care încearcă să uzurpe PNŢCD", a spus Ciuhandu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi au stabilit, în vederea construirii unei platforme de centru-dreapta, formarea unui grup politic care să elaboreze programul politic şi de guvernare.

"Lucrurile din punctul meu de vedere şi a colegilor mei sunt extrem de îmbucurătoare. Este o mare încredere între noi, pur şi simplu nu avem divergenţe în abordarea problemelor. Am căzut de acord ca în perioada următoare să constituim grupul politic care să se ocupe de programul politic, de programul de guvernare, de construcţia instituţională pentru că şi ea este extrem de importantă şi am ajuns şi la concluzia că ar trebui să constituim şi un colectiv care să ţină cont de criteriile pe care le-am asumat de integritate care să cearnă printr-o sită foarte deasă pe toţi candidaţii noştri la alegerile parlamentare", a spus Blaga.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma, joi, că în urma discuţiilor dintre PDL, PNŢCD, Noua Republică, Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta şi Fundaţia Creştin-Democrată, se vor pregăti detaliile care pot conduce, "în cazul cel mai fericit", la încheierea alianţei electorale în 3-4 săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici