Claudiu Năsui: Depunerea declaraţiei de beneficiar real a fost simplificată

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunţat că depunerea declaraţiei de beneficiar real a fost simplificată şi că, de anul viitor, acesta va trebui depusă doar în cazul în care au loc schimbări, nu în fiecare an.

829 afișări
Imaginea articolului Claudiu Năsui: Depunerea declaraţiei de beneficiar real a fost simplificată

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ministrul Economiei Claudiu Năsui susţine că declaraţia de beneficiar real a fost reintrodusă anul acesta: „Din păcate, Uniunea Europeană solicită ca anul acesta companiile româneşti să depună declaraţia de beneficiar real, astfel încât registrul central să fie complet”.

Claduiu Năsui anunţă că, după depunerea acestei declaraţii anul acesta, de anul viitor se va reveni la sistemul mai simplu: se va depune declaraţia doar când au loc schimbări, nu în fiecare an.

Ministrul Economiei a anunţat că depunerea declaraţiei a fost simplificată.

„Noua declaraţie are doar o pagină şi jumătate, este mai uşor de completat şi nu trebuie însoţită de alte cereri, cum ar fi <cererea pentru depunerea declaraţiei de beneficiar real>. Ea poate fi depusă fie în persoană, fie trimisă prin poştă sau e-mail cu semnătură electronică până pe 1 octombrie”, a anunţat Năsui.

Acesta susţine că, după ce România îşi va îndeplini obligaţia faţă de Comisia Europeană de a avea registrul completat, va putea fi eliminată definitiv declaraţia anuală.

„Acest lucru s-ar fi întâmplat deja, dacă birocraţia ar fi fost mai simplă. Este foarte important felul în care se implementează o directivă de la bun început. O birocraţie sufocantă face mai grea respectarea obligaţiilor şi de către contribuabili, şi de către statul român. Vom continua discuţiile cu Uniunea Europeană pentru alte simplificări suplimentare, şi vom continua să uşurăm povara mult prea mare asupra mediului privat”, a adăugat ministrul Economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici