Claudiu Năsui: "Efectul noilor măsuri pentru reducerea facturilor la energie şi gaze va fi mic"

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, crede că efectul noilor măsuri pentru reducerea facturilor la energie şi gaze va fi mic. El susţine că situaţia va fi şi mai gravă iarna viitoare.

204 afișări
Imaginea articolului Claudiu Năsui: "Efectul noilor măsuri pentru reducerea facturilor la energie şi gaze va fi mic"

Claudiu Năsui: Efectul noilor măsuri pentru reducerea facturilor la energie şi gaze va fi mic

Această coaliţie nu a luat măsurile pe care ar fi trebuit să le ia în octombrie anul trecut, pentru a preveni acest dezastru. Soluţiile existau şi USR are chiar un proiect de lege pentru lucrurile acestea şi le-a spus şi la momentul acela şi mă bucur să văd că au ajuns şi ei la concluzia asta în cele din urmă. Toată bulibăşeala asta cu facturile şi cu recalcularea facturilor se întâmplă şi din cauză că schimbările s-au produs intempestiv, cu o birocraţie imensă şi furnizorii nu au putut să-şi ajusteze softurile de emitere a facturilor, cum evident că nu poţi să faci lucrurile de azi pe mâine, doar pentru că faci tu o lege pe genunchi”, a declarat vicepreşedintele USR la RFI.

El spune că soluţiile erau simple şi nebirocratice şi ar fi ajutat milioane de români, doar că „PSD şi PNL nu au vrut să le implementeze”: „Soluţiile erau să reducem partea pe care statul o ia din preţ, taxele pe care statul le impune în preţul energiei”.

În opinia fostului ministru al Economiei, „cauza acestei crize nu este liberalizarea, cum foarte fals s-a spus”.

Claudiu Năsui crede că problemele vor fi şi mai grave iarna viitoare: „Efectul (noilor măsuri-n.r.) va fi mic. Până la urmă, problema este una de durată. Ei iau măsurile astea prea puţin, prea târziu şi iarna viitoare va fi mai grav”.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici