Claudiu Nasui, USR: Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale

  • Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale.
  • Calculul a fost făcut de deputatul USR, Claudiu Nasui, şi vizează doar patru luni.
  • În paralel, se aşteaptă o decizie a Curţii Constituţionale privind impozitarea pensiilor speciale.
963 afișări
Imaginea articolului Claudiu Nasui, USR: Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale

Claudiu Nasui, USR: Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale

Deputatul Claudu Nasui vorbeşte despre o „mare risipă de bani” apărută în condiţiile în care „clasa politică îşi acordă noi privilegii”, iar Curtea Constituţională întârzie să prezinte o decizie privind impozitarea pensiilor speciale.

„Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiaţi de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni aşteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că aşteptăm un răspuns de la cei care ei înşişi beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple”, a scris, pe Facebook, Claudiu Nasui.

Deputatul USR a calculat şi a aflat că în perioada iunie-septembrie statul a cheltuit pentru pensiile speciale 3,36 miliarde de lei.

„Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi aşteptăm răspunsul CCR”, a precizat Nasui.

Legea privind pensiile speciale a fost contestată la Curtea Constituţională a României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici