Video Clotilde Armand: „Ce mă deranjează la români e resemnarea. Trebuie să se implice, să schimbe lucrurile” - VIDEO

Dacă ai ieşi pe stradă şi i-ai întreba pe primii zece oameni care e capitala judeţului Sălaj, câţi ţi-ar răspunde? Poate ţi-ar cere să spui măcar prima literă. Uite aşa a făcut Clotilde Armand la examenul de cetăţenie. Şi i-au spus. Şi-a făcut primul buletin românesc în februarie 2016 şi acum candidează la Primăria sectorului 1 din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul, a lui Nicuşor Dan, informează Gândul.

2128 afișări

A ajuns în România fix în urmă cu 20 de ani şi s-a mutat aici definitiv în 1999. Uite că i-a plăcut aici. Bine, bine, mai întâi i-a plăcut un român, pe care l-a cunoscut în America, de Ziua Europei.

„Când a vrut să mă convingă să mă căsătoresc cu el am spus ok, dar trebuie să cunosc ţara ta. Am luat un avion şi am ajuns în Bucureşti. Am stat două zile în Bucureşti şi imediat m-a dus la munte, în munţii Făgăraş, şi a fost o descoperire extraordinară, a fost un şoc vizual, estetic.

Şi am spus da, o să venim în Romania”, povesteşte Clotilde Armand.

Şi a venit. Prima oară a stat într-un apartament cu două camere al soacrei sale. „Într-adevăr, mi s-a părut că nu era foarte mult spaţiu si într-adevăr a fost pentru mine atunci un pic şoc, dar restul... Bucureşti mi s-a părut un oraş de descoperit, un oraş extrem de frumos. Noi, francezii, avem un ochi pentru patrimoniu. Ştim să vedem tot ce este frumos, chiar dacă este un pic de mizerie în faţă. Şi chiar să ştiţi Bucureşti este un oraş foarte frumos”.

O ţară frumoasă cu oameni prea puţin optimişti. Clotilde Armand zâmbeşte mult pentru o româncă. Poate că e de la faptul că e franco-româncă. E ceva ce-o deranjează la români: „Resemnarea. Trebuie să se implice, se pot schimba lucrurile”. Nu de alta, dar atunci când pui suflet, lucrurile chiar pot să iasă. Şi asta-i place la români, „partea sufletistă”

Care e cea mai mare problemă a lor atunci? „Problema numărul unu în România la ora actuală este clasa politică. Trebuie schimbată”. Şi a Bucureştiului? „Suntem un pic în Evul Mediu când e vorba de a gestiona un oraş”. Nu-i dezbatere, nu-i transparenţă. 

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici